Blocul ACUM propune PSRM crearea unui grup de lucru mandatat să discute inițiativele de dezoligarhizare a statului // VIDEO

PE SCURT

Blocul ACUM propune PSRM crearea unui grup de lucru, constituit din reprezentanți ai ambelor fracțiuni, mandatat să discute până pe 25 aprilie inițiativele  care se referă la dezoligarhizarea statului și implicit la îmbunătățirea vieții oamenilor.

Anunțul a fost făcut  astăzi de copreședinții Blocului după ședința Consiliului Politic ACUM. De asemenea, blocul ACUM a venit cu 5 inițiative legislative ce se referă la Procuratura Generală, Banca Națională a Moldovei, Codul Electoral, dar și privind legea cetățeniei prin investiții.

PE LUNG

Astfel, liderul Platformei DA Andrei Năstase a declarat că cei de la Blocul ACUM așteptă în continuare un angajament ferm din partea PSRM, făcut public, cu privire la neadmiterea nici acum, nici pe viitor a unei coaliții cu Plahotniuc și partidul controlat de el.

„Blocul ACUM reiterează necesitatea primordială de eliberare a tuturor instituțiilor statului din captivitate ca precondiție pentru realizarea angajamentelor asumate în fața alegătorilor. De asemenea, pledăm pentru neadmiterea alegerilor anticipate în condițiile controlului oligarhic asupra instituțiilor de drept și de reglementare, inclusiv asupra Comisiei Electorale Centrale, a Consiliului Audiovizualului, a Procuraturii, a Centrului Național Anticorupție”, se arată în declarația citită de Andrei Năstase.

În același timp, copreședinta Blocului Maia Sandu a precizat că reprezentanții blocului ACUM au anunțat propun 5 noi inițiative legislative, care ar urma să fie propuse și deputaților socialiști pentru discuții.

Astfel, pe lângă cele 7 inițiative legislative anunțate și înregistrate anterior la Secretariatul Parlamentului, blocul ACUM propune modificarea legii cu privire la Procuratură, în vederea eliberării din funcție a procurorului general și numirea unui procuror independent, de preferință european.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.