Antiufeev: "Occidentul a decis lichidarea statalitatii transnistrene"

Cotianul “Vremia Novostei” publica un interviu cu ministrul tiraspolean al Securitatii de Stat, Vladimir Antiufeev, in care acesta isi expune punctul de vedere in legatura cu evolutia situatiei din Moldova si Transnistria. Lovituri de stat

– In ultimul timp, serviciile speciale occidentale si-au intensificat actiunile impotriva Transnistriei. Este evident ca Occidentul, mai precis SUA, a decis ca este momentul ca statalitatea transnistreana sa fie lichidata. Instrumentele de realizare a acestei lovituri de stat sunt chemate a fi numeroasele organizatii nonguvernamentale, reprezentate deseori doar de liderii lor. Are loc o intensa munca de lamurire, in randul tinerilor cu inclinatii de nesupunere. Studentii Universitatii Transnistrene, de exemplu, sunt invitati la conferinte internationale, li se acorda burse si prime, insuflandu-li-se, in acelasi timp, ideea ca, "sub actualul regim", ei sunt privati de viitor. Urmarim si stim 90 la suta dintre mijloacele alocate de Occident pentru finantarea agenturilor de influenta. Ceea ce este foarte bine, in caz contrar am fi avut si mai multe probleme.

– Aceste planuri sunt sortite esecului sau realizarii?

– Cum banii primiti trebuie folositi, cativa zeci de oameni cu pancarte multicolore se vor gasi cu siguranta. Dar daca se gandesc sa incalce legea, dar, mai ales, sa recurga la actiuni de forta, actiunile lor vor fi dur stavilite. De atlfel, principalul factor de stabilitate in Transnistria este poporul, creatorul Transnistriei.
America se implica pentru a alunga Rusia

– Totusi, un grup de parlamentari transnistreni a propus amendarea Constitutiei in sensul restrangerii prerogativelor prezidentiale..

– In Transnistria se deruleaza un proces normal de dezvoltare democratica a societatii. Iar daca parlamentarii nostri au decis sa imbunatateasca unele lucruri, sa modifice sau sa-si exprime nemultumirea fata de vreun ministru, asta nu inseamna divizare in interiorul echipei conducatoare.

– Seful misiunii OSCE in Moldova, William Hill, sustine ca, in sectiile de votare din Transnistria, continua sa fie prezenti reprezentanti ai serviciilor speciale, ceea ce este inadmisibil si nedemocratic. ..

– Dar este oare democratic ca un inalt ofiter al serviciilor speciale americane, William Hill, cu tot respectul pentru el ca profesionist, sa conduca o misiune OSCE? Este oare democratic ca indepartata America sa se implice in reglementarea conflictului de pe Nistru, nu de dragul rezolvarii lui, ci pentru a alunga Rusia de aici?

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.