Alexandru Arșinel despre Stela Popescu: Am sunat-o să îi spun că avem o propunere de spectacol la Chișinău

Trupul neînsuflețit al actriței Stela Popescu va fi transportat la Institutul Național de Medicină Legală (INML) în vederea efectuării necropsiei. Poliţia de la Bucureşti a anunţat că a deschis dosar penal pentru moarte suspectă, conform procedurilor, în condiţiile în care actriţa a fost găsită decedată în locuinţă.

Alexandru Arșinel a spus că artista ar fi murit încă de miercuri, pentru că miercuri deja nu a mai răspuns la telefon, scrie Digi24.ro.

Potrivit datelor furnizate joi de Poliție, prin efectuarea necropsiei vor fi clarificate anumite aspecte de natură medicală.

Cercetările în cauză sunt efectuate de compartimentul Morți suspecte din cadrul Serviciului Omoruri, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, arată sursa citată.

Venit la domiciliul Stelei Popescu, Alexandru Arșinel, partenerul de scenă al actriței, a declarat: “Alaltăieri am vorbit cu ea, am întrebat-o ce facem în Spania, ce materiale facem. Azi dimineață am sunat-o să îi spun că avem o propunere de spectacol la Chișinău și nu a răspuns. Nu a mai răspuns de ieri, ea a murit de ieri”.

Actriţa Stela Popescu, care peste o lună împlinea 82 de ani, a fost găsită moartă, joi, la domiciliul ei. Stela Popescu, una dintre cele mai cunoscute actrițe din România, era diagnosticată de mai mulți ani cu diabet. Apelul la 112 a fost făcut de fiica sa adoptivă, care a găsit-o prăbușită în casă. Presa de la Bucureşti a scris că suferise un stop cardiorespirator.

Stela Popescu s-a născut într-o familie de învățători modești, iar prima amintire pe care o avea bine întipărită în memorie era invadarea Basarabiei de către armata rusă. Atunci, în 1940, tatăl ei, considerat intelectual, deci dușman de clasă, a fost deportat în Siberia, iar mama sa s-a refugiat, împreună cu fiica, în România, la Brașov.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.