La finele sedintei plenare din 15 iunie 2006 deputatul PPCD Stefan Secareanu a solicitat reevaluarea desfasurarii sedintelor consacrate intrebarilor si interpelarilor deoarece, la acel moment, in sala erau prezenti numai 23 de legiuitori.
Deputatul PPCD Adriana Chiriac a solicitat speakerului Parlamentului si Primului-ministru sa renunte la practica escortarii automobilelor sale cu automobile de paza si ale politiei rutiere, situatii care de cele mai multe ori creeaza blocaje in circulatia rutiera si provoaca reactii negative din partea conducatorilor auto si a pietonilor. Solicitarea a fost determinata de faptul ca angajatii politiei rutiere care insoteau un cortegiu oficial au bruscat conducatorii de automobile care se deplasau pe una din artele municipiului, printre acestia aflindu-se si respectivul deputat care insotea un strain. Nemultumita de faptul ca demnitarii nu au raspuns la intrebarea si propunerea sa, deputatul Chiriac a solicitat Ministerului de Finante informatii plenare despre cheltuielile suportate din bugetul de stat pentru asigurarea pazei si transportului conducatorului Guvernului si speakerului Parlamentului.
Deputatul PSL Valentina Golban a solicitat Inspectoratului Fiscal informatii despre activitatea si plata in perioada 2000-2005 a impozitelor sociale (contributiilor de asigurari sociale de stat) de catre intreprinderile mari de comert din municipiul Chisinau. Anterior deputatul AMN Valeriu Cosarciuc a afirmat ca principalele intreprinderi de comert din Chisinau au achitat in buget impozite foarte mici, declarind oficial venituri anuale de cel mult citeva zeci de mii dolari SUA.
Deputatul PCRM Arcadie Pasecinic a solicitat Primariei mun.Chisinau sa prezinte informatii despre reformele ce au loc in cadrul structurilor municipale responsabile de gestionarea spatiului locativ. Conform deputatului, intreprinderile municipale de gestionare se afla in proces de lichidare, iar municipalitatea doreste sa transmita gestionarea asociatiilor de locatari, care nu sint gata sa preia aceste functii.
Deputatul Ivan Banari a solicitat Guvernului prezentarea informatiei despre implementarea hotaririi Guvernului cu privire la implementarea Sistemului informational automatizat "Nomenclatorul de stat al medicamentelor", adoptata la inceputul anului 2006. Conform deputatului si declaratiilor unor reprezentanti ai asociatiilor farmacistilor si ai micului business, implementarea respectivei decizii aduce mai multe farmacii mici in pragul falimentului, din cauza costului ridicat al dotarilor necesare pentru activitatea ulterioara.
Deputatul AMN Alexandru Lipcan a adresat Primului-ministru si Ministrului Justitiei o interpelare prin care a invocat incalcarea dreptului de proprietate privata. Lipcan a invocat cazul unor imobile apartinind Universitatii Umanistice din Republica Moldova, careia i s-a retras licenta de activitate in invatamint si care se incearca a fi deposedata fortat, cu ajutorul organelor politiei, de bunurile pe care administratia institutiei considera ca le poseda legal.
Deputatul PPCD Stefan Secareanu a solicitat Serviciului de Stat pentru problemele Cultelor informatii despre cauzele taraganarii inregistrarii Episcopiei Basarabiei de Sud, parte componenta a Mitropoliei Basarabiei. Secareanu afirma ca neinregistrarea partii componente a cultelor poate prejudicia grav imaginea Republicii Moldova, care mai este inca monitorizata pentru neexecutarea plenara a deciziei CEDO in cazul Mitropoliei Basarabiei (autoritatile Moldovei urmau sa adopte o noua lege a cultelor).
Alt deputat PPCD Valentina Serpul a solicitat Ministrului Educatiei si rectorului Universitatii de Stat din Moldova (USM) sa prezinte informatii despre studiile directorului Agentiei de Stat pentru Constructii Igor Semenovker. Conform unor informatii detinute de deputat, Semenovker a absolvit USM cu specialitatea contabil, insa in arhivele universitatii nu sint date despre obtinerea de catre demnitarul respectiv a diplomei de studii superioare.