Accesibilitate pentru toți. Doi tineri americani organizează acte de caritate la Ialoveni

Tim Balz, tânărul din SUA care a construit vara această o rampă de acces pentru un băiat din Hârtopul Mare și a donat două scaune cu rotile, se întoarce în Republica Moldova. De data aceasta, împreună cu colega sa Sarah Copeland pentru a continua campania Accesibil pentru toți.

Cei doi tineri organizează pe 26 decembrie, în colaborare cu Primăria Ialoveni, două evenimente de caritate.

În incinta primăriei va fi deschisă o Clinică Expres. Aceasta va oferi servicii de sănătate adulților din Ialoveni: educația adulților pentru înțelegerea problemelor de sănătate, identificarea cazurilor care necesită atenție medicală suplimentară, dar și măsura indicilor de sănătate (greutate, înălțime, tensiunea și pulsul, temperatura, glucoza) și alte consultări individuale. Acțiunea va avea loc în colaborare cu medicul local Petru Doru.

Toate aparatele folosite pentru măsurarile indicilor sănătaţii vor fi donate, iar Primăria Ialoveni a propus să extinda serviciile de Clinică în continuare cu susținerea doctorului Petru Dodu.

În aceeași zi tinerii vor dona un scaun rulant Magdalenei Ciobanu, o fetiță de 9 ani din Ialoveni. Aceasta după ce cu suportul primăriei a fost construită o rampă la casa Magdalenei.

Totodată, în cadrul campaniei Accesibil Pentru Toţi” va fi făcută şi o donaţie de premergatoare şi cârje pentru bătrânii din Ialoveni.

Campania Accesibil Pentru Toţi” a luat naștere datorită efortului mai multor organizații din SUA și Marea Britanie care lucreză împreună în Republica Moldova: Freedom Chairs, Moldova AID, Backpacks For Hope (www.backpacksforhope.org), MAD-AID UK .

Scopul campaniei este sa aducă mobilitate copiilor din Republica Moldova şi să le creeze condiţii elementare pentru a putea merge la şcolă – scaune rulante, rampe în şcoli şi acasă, toalete şi alte echipamente de mobilitate. Pe termen lung campania își propune să integreze persoanele cu nevoi speciale în societate.

Rampa pentru Magdalena:

rampa ialoveni

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.