Centrul de prognoze strategice Stratfor afirma ca instabilitatea in Moldova va creste

Centrul american-israelian de prognoze strategice Stratfor prognozeaza intensificarea instabilitatii interne in Moldova in trimestrul IV al anului 2005. intr-un studiu de caz pentru tarile CSI, publicat de Centru, se estimeaza ca alegerile parlamentare din regiunea transnistreana vor avea un impact puternic asupra stabilitatii situatiei din Republica Moldova, transmite Agentia INFOTAG.

Potrivit expertilor, in functie de actorii care vor cistiga alegerile, Moldova s-ar putea astepta la noi probleme in domeniul securitatii sau la noi posibilitati de reintegrare a regiunii transnistrene in Moldova, cu sprijinul Occidentului. SUA vor fi principalul partener al republicii in rezolvarea problemei transnistrene. Europa Unita si, in special, Germania, impovarata cu dependenta economica tot mai mare de resursele energetice ale Rusiei, va fi mai prudenta in declaratiile si actiunile hotarite fata de Moscova.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.