Presedintele Vladimir Voronin a transmis mesajul Moldovei si Ucrainei conducerii UE

Presedintele Republici Moldova Vladimir Voronin a transmis Uniunii Europene scrisoarea prin care solicita monitorizarea segmentului transnistrean al hotarului moldo-ucrainean. Potrivit serviciului de presa al sefului statului, marti seara el a inminat scrisoarea semnata de presedintii Moldovei si Ucrainei Secretarului General al Consiliului Uniunii Europene, Javier Solana.

in cadrul intrevederii cu oficialul european, Vladimir Voronin a declarat ca Planul de solutionare a problemei transnistrene, propus de Victor Iuscenco, contine doua principii distincte: el nu vorbeste de federalizare si abordeaza in premiera democratizarea regiunii transnistrene.

La rindul sau, Javier Solana a exprimat disponibilitatea Uniunii Europeane de a sustine Republica Moldova in procesul de realizare a planului propus de partea ucraineana.

Javier Solana a mentionat progresele importante, pe care Moldova le-a realizat in ultimii ani si a subliniat succesele deosebite ale republicii pe calea integrarii europene. De asemenea, el l-a felicitat pe Vladimir Voronin cu ocazia realegerii in functia de sef al statului, pe 4 aprilie.

in timpul vizitei in capitala Belgiei, presedintele moldovean s-a intilnit cu presedintele Camerei Reprezentantilor a Parlamentului Belgiei Erman Kroo si cu presedintele Senatului Belgiei Anne-Marie Lizen.

Miercuri, Vladimir Voronin a plecat la Strasbourg, unde va avea intrevederi cu conducerea Consiliului Europei si a Parlamentului European.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.