Alegătorii ne-au spus //„Mâine va fi o zi ca toate celelalte”

Vladimir Soboli are 49 de ani. A ieșit din casă la ora 9.15, ca să meargă la secția de votare. Frigul și vântul puternic de afară nu l-au tinut pe Vladimir în casă.

„Dacă nu vom veni noi să votăm, atunci vor vota alții pentru noi. Eu nu vreau să permit acest lucru.”

Bărbatul spunes că-și așteaptă copiii să vină și ei să-și facă alegerea. Cei doi copii ai lui au 23 și 21 de ani și învață la Chișinău, iar ieri au venit acasă, ca să voteze pentru un viitor mai bun.

Vladimir spune că este melancolic după perioada Uniunii Sovietice, pe care o ține minte foarte bine și are impresia că în fiecare an, lucrurile din țară se înrăutățesc.

„Nici nu știu dacă mai pot visa ca lucrurile să se îndrepte pe drumul cel drept.”

El spune că mâine va fi o zi ca toate celelalte. Se va trezi dis-de-dimineața și va merge la lucru și va accepta rezultatele alegerilor, la fel cum a făcut-o de fiecare dată, dar nu va înceta niciodată să spere că poate în Moldova va fi mai bine.

Lucrez în jurnalism din 2012 și am învățat meseria din practică, pe teren. Am preluat Moldova.org în calitate de manageră în 2016 și de atunci am reușit nu doar să creștem echipa, ci și să transformăm radical forma și menirea redacției. Mă mândresc cu o echipă feministă, care ține pasul cu trendurile internaționale, practicând jurnalismul constructiv și de soluții. Depun efort pentru ca Moldova.org să se asocieze și colaboreze cu organizații de la noi și internaționale, care împărtășesc aceleași valori. Asta pentru că noi facem mai mult decât jurnalism, noi construim o comunitate.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.