Când se va da start concursului pentru alegerea noului președinte al Academiei de Științe a Moldovei

La 24 ianuarie va avea loc Adunarea generală a AȘM, la care se va da start concursului pentru alegerea noului președinte al Academiei de Științe a Moldovei.

Subiectul a fost abordat în cadrul unei întrevederi a premierului Pavel Filip cu reprezentanții Academiei de Științe a Moldovei.

Pavel Filip a accentuat importanța reformei în domeniul ştiinţei şi inovării.

,,Cu cât mai repede o să punem toate punctele pe „i”, cu atât mai repede va deveni clar pentru toți că a fost făcut un pas spre bine, spre optimizare și un pas care ar trebui să ne ajute. Asta înseamnă mai mulți bani pentru cercetare, mai mulți bani folosiți eficient. Am toată certitudinea că Academia de Științe va reveni la turații maxime”, a spus premierul.

Gheorghe Duca, numit în funcția de președinte al Academiei în 2004, și-a anunțat demisia în luna noiembrie 2018.

Într-o declarație semnată atunci de Gheorghe Duca se arăta că această decizie coincide cu procesul penal referitor la salariile familiei sale, care a fost reactualizat recent, dar că „ nu repercusiunile directe ale procesului” au determinat retragerea sa din funcție.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.