Un preot, obligat de instanţă să aducă scuze publice după ce a stropit cu agheasmă o activistă civică. Cum a reacționat acesta

Preşedintele Asociaţiei „Pro-Ortodoxia” Ghenadie Valuţă a fost recunoscut vinovat de instigare la discriminare pe criterii de orientare sexuală şi convingeri. Judecătoria Anenii Noi l-a obligat să-şi aducă scuze publice după ce a stropit-o cu agheasmă pe coordonatoarea de programe a centrului GENDERDOC-M, Angela Frolov.

Decizia vine după ce preotul a stropit cu agheasmă participanții unei dezbateri televizate în februarie 2014. Atunci, aceștia l-au atenționat că gestul este unul ilegal.

Ghenadie Valuța va trebuie să achite și un prejudiciu moral de 5000 de lei și alte 7000 de lei pentru cheltuielile de judecată.

„ Asta pentru stropitul forțat cu agheazmă. Avem și un nou dosar cu alte două persoane pornit în acest an pe același subiect, a menționat Angela Frolov pe pagina de Facebook.

Reacția preotului nu s-a lăsat așteptată. Acesta a declarat pe pagina sa de Facebook că este victima unei prigoane. El a declarat că exista înregistrarea video o emisiunii, unde se vede că nu a stropit-o cu agheazmă pe activistă.

Dar justiția PD-sta spre bucuria liberalilor și creditorilor LGBT, le-a dat dreptate. Așa va fi cu cei care nu vor tolera păcatul. Degrabă și închisoare vom lua…Dar nu cedăm. Anul acesta iar m-au acționat în judecată, chipurile i-am stropit la marșul iubirii lor…”, a declarat acesta.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.