Igor Dodon: Am decis să recomand candidatura lui Victor Gaiciuc în funcția de ministru al Apărării

Preşedintele Igor Dodon a anunţat astăzi că a refuzat în mod oficial candidatura lui Eugen Sturza, propusă de Guvern, în funcția de ministru al Apărării. Totodată, şeful statului a declarat că a decis să recomande Executivului candidatura lui Victor Gaiciuc la această funcție.

“Nu accept persoane întâmplătoare în funcții de mare răspundere pentru țară. Consider că viitorul Ministru al Apărării trebuie să fie o persoană profesionista, un militar de carieră, apolitic, un om responsabil și cumpătat, în care și Armata, și cetățenii, și comandantul suprem să poată avea deplină încredere”, şi-a argumentat decizia Igor Dodon.

Preşedintele a informat că a decis să recomande Guvernului candidatura lui Victor Gaiciuc, ” fost viceministru, ambasador la NATO, care are suficientă experiență”. Potrivit lui, Victor Gaiciuc este un profesionist,” o persoană care cunoaște din propria experiență cum se realizează managementul militar și se cultivă patriotismul militarilor”.

“Atenționez Guvernul și majoritatea parlamentară că este inutil să insiste asupra candidaturii domnului Sturza, deoarece nu o voi aproba sub nicio condiție”, a precizat Igor Dodon.

Reamintim că Eugen Sturza, vicepreşedintele Partidului Popular European din Moldova, a fost propus ieri în funcţia de ministru al Apărării.

“În cazul în care candidatura nu va fi acceptată de președintele țării, o spun de pe acum foarte clar că vom înainta a doua oară același candidat. Nu acceptăm nici un fel de scheme și compromisuri la acest subiect, nu venim cu un candidat pentru a deruta, ca apoi să înaintăm o altă persoană“, a declarat ieri preşedintele PDM Vlad Plahotniuc.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.