Ministrul Apărării Anatol Şalaru a avut o întrevedere cu Klaus Iohannis la Bucureşti

Ministrul Apărării Anatol Şalaru a avut joi, 29 septembrie, o întrevedere cu Președintele României, domnul Klaus Iohannis.

Relațiile bilaterale moldo-române, arhitectura securității regionale și problema transnistreană au fost principalele subiecte abordate în cadrul discuţiilor dintre cei doi oficiali.

Ministrul Apărării Anatol Şalaru i-a mulțumit președintelui Klaus Iohannis pentru sprijinul oferit de România în reformarea și modernizarea Armatei Naționale, dar şi pentru susținerea Republicii Moldova în parcursul ei european. Ministrul a reiterat faptul că România este cel mai important partener strategic al Republicii Moldova  în domeniul securității și apărării.

În acest sens, Anatol Șalaru a cerut susținerea României în schimbarea formatului de pacificatori din regiunea transnistreană și înlocuirea trupelor Grupului Operativ Tactic al Federaţiei Ruse (GOTR) cu pacificatori sub mandat ONU.

La rândul său, președintele României Klaus Iohannis a evidențiat faptul că între cele două țări există o colaborare foarte bună și că România va continua să sprijine  Armata Națională  în procesul de reformare și modernizare.

La finalul întrevederii, președintele Iohannis a reiterat că obiectivul comun al celor două țări trebuie să fie construirea și consolidarea relațiilor de colaborare și prietenie puternice și favorabile ambelor părți.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.