44 de situaţii de risc în Moldova: incendiu la Răciula şi înec la Soroca

În ultimele 24 de ore pompierii și salvatorii din Moldova au intervenit în 44 situații de risc. În această perioadă a avut un incendiu, care a necesitat intervenţia salvatorilor, în localitatea Răciula, raionul Călărași şi un înec în localitatea Iarova, raionul Soroca.

Astfel, un incendiu unde a fost necesară intervenția salvatorilor a avut loc în seara zilei ieri la ora 18.00, într-o casă de locuit din localitatea Răciula, raionul Călărași.

Pompierii au intervenit cu două autospeciale reușind localizarea focului, fără ca acesta să obțină răspândire. Arderea a fost lichidată la ora 19:36, iar în urma căreia nimeni nu a avut de suferit. Focul a mistuit bunurile materiale din interiorul unei odăi și parțial acoperișul casei.

Toate circumstanțele și cauza incendiului urmează a fi stabilite

O altă situație în care a fost necesară intervenția salvatorilor a avut loc în localitatea Iarova, raionul Soroca. Angajații Serviciului Situații Excepționale au fost solicitați pentru a extrage dintr-un bazin acvatic cadavrul unui bărbat în vârsta 45 de ani.

Se presupune că persoana s-ar fi înecat aflându-se la pescuit. Toate circumstanțele acestui caz urmează a fi stabilite de organele de drept.

Conform datelor Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, pe parcursul ultimelor 24 de ore, la lucrările de lichidare a situațiilor excepționale, în republică au fost antrenate forțele serviciului în componența a 41 de autospeciale și 164 de persoane.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.