Dezvăluiri din bucătăria PCRM: Tkaciuk și adepții săi se pregăteau de preluarea forțată a puterii încă în 2014

Fostul ideolog al PCRM Mark Tkaciuk, precum și adepții săi precum Iurie Muntean și Grigore Petrenco se pregăteau încă în 2014 pentru acțiuni în forță și preluară forțată a puterii, inclusiv prin ocuparea instituțiilor publice, a dezvăliut în premieră secretarul executiv al PCRM Elena Bodnarenco.

Ea a precizat în cadrul emisiunii Interpol de la TV7 că anume din această cauză aceștia au fost excluși sau demiși din funcțiile de partid.

Ea a explicat că scandalul din 2014 din interiorul formațiunii, atunci când Tkaciuk și grupul său au fost îndepărtați de la conducerea partidului s-a iscat din cauza divergențelor ideologice. Și anume pentru că se dorea preluarea forțată a puterii sau chiar revoluție, așa cum instigau aceștia.

Ea a precizat că era vorba de un grup de oameni de la Chișinău, în timp ce membrii PCRM din teritoriu nu susțineau aceste acțiuni.

Unul din liderii grupului, Iurie Muntean a insistat, în cadrul unei intervenții la emisiune, că declarațiile Elenei Bodnarenco nu ar corespunde adevărului, dar aceasta a replicat că dacă membrii grupului nu au “șters urmele”, cel puțin un protocol al plenarei PCRM ar trebui să păstreze declarațiile membrilor grupului Tkaciuk în care cereau acțiuni mai agresive.

“Cineva vroia acțiuni mai dure și mai agresive. De ce Muntean chema oamenii să înconjoare sediul guvernului? Și se spunea că acum am înconjurat, data viitoare vom intra”, a declarat Bodnarenco.

Amintim că Tkaciuk și adepții săi au fost admonestați pe linie de partid, ulterior excluși sau au părăsit PCRM, inclusiv după ce în presă au fost dezvăluite informații despre gruparea ilegală Antifa, coordonată de Tkaciuk și Petrenco, care punea la cale scenarii de preluare forțată a puterii în stat și violențe în preajma alegerilor parlamentare din 2014.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.