Vladimir Voronin despre liderii PLDM şi PDM: Nu sunt gentlemeni!

Preşedintele comuniştilor Vladimir Voronin declară că formaţiunea sa nu vrea să facă coaliţie cu PLDM şi PDM, iar liderii acestora nu sunt gentlemeni.

„Nici eu, nici colegii mei u vrem acum coaliţii, blocuri sau alianţe acum când nu sunt hotărâte probleme şi nu sunt deschise paranteze cu furtul miliardelor de lei ”, a declarat ieri seara la Puterea a patra de la N4,preşedintele Vladimir Voronin.

Totodată, în opinia sa, dacă şi s-ar forma o eventuală coaliţie cu liberal-democraţii şi democraţii, atunci aceasta ar fi una de scurtă durată, pentru că liderii celor două formaţiuni nu se ţin de cuvânt şi nu sunt gentlemeni.

„Am votat Guvernul Gaburici, fără nici o condiţie. Dar nu am fost susţinuţi pe nici o dimensiune. Am discutat că instituţiile de control se acordă opoziţiei. Şi cu ce s-a ales?”, a întrebat retoric Vladimir Voronin.

El a mai spus că PCRM şi cele două formaţiuni pro-europene au viziuni diferite. „Ei nu sunt oameni serioşi. Ei au alte interese, nu de a guverna eficient ţara. Îşi doresc un premier care să stea în poziţie de drepţi în faţa lor”, a argumentat Voronin.

În context, preşedintele PCRM a opinat că PLDM şi PDM vor forma o coaliţie cu PL, întrucât acum există mai mulţi factori care vor determina cele trei partide să constituie o alianţă. Potrivit lui, situaţia acum este diferită de cea după alegerile parlamentare din 30 noiembrie.

„Eu cred că vor face alianţă. Sunt mai mulţi factori-criza economică şi financiară, presiunile din exterior, dar şi interesele meschine ale unor politicieni de a se menţine cu orice preţ la guvernare, ”, a spus preşedintele PCRM.

Pe de altă parte, Voronin a declarat că este gata de a se aşeza la masa discuţiilor, inclusiv cu PL, pentru a discuta „ce să facem mai departe cu ţara”.

„Pirrka Tapiola a găsit propunerea noastră drept una foarte simpatică”, a relatat liderul comuniştilor. Potrivit lui, comuniştii sunt gata să discute şi cu liberalii. „Eu ce vreau să spun? Liberalii sunt simpli, nu ca ceilalţi. Ghimpu măcar spune lucrurilor pe nume, spune da sau nu. Ceilalţi însă una spun şi alta fac”, a adăugat Voronin.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.