Socialiștii moldoveni vor colabora cu un partid radical din Germania

Deputaţii socialişti Andrei Neguţă şi Eduard Smirnov au fost, în acest weekend, în Germania, unde au fost invitați de Partidul Stângii ”Die Linke”, cea mai radicală formațiune din Bundestag.

Reprezentanții PSRM sau întâlnit cu Gregor Gysi, liderul fracţiunii Die Linke, și au convenit asupra necesității semnării în următoarele luni a unui acord de colaborare între PSRM şi Partidul Stîngii din Germania. De asemenea oficialul german a acceptat propunerea de a efectua o vizită în R. Moldova în toamna anului curent.

Die Linke este al patrulea cel mai mare partid din Germania și are 64 din 630 de locuri în Bundestag. Este de menționat că formațiunea este atât de radicală încât e văzută de unii drept extremistă și, în câteva state federale, organizațiile locale ale partidului se află sub supravegherea autorităților.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.