Întrevedere trilaterală Leancă-Iaţeniuc-Ponta

Prim-ministrul Iurie Leancă va efectua joi, 2 octombrie, o vizită la Kiev, unde va participa la o întrevedere bilaterală cu omologul său ucrainean, Arseni Iaţeniuk.

Aceasta va fi urmată de o ședință trilaterală Ucraina – Republica Moldova – România, la care va participa și premierul României, Victor Ponta.

După întrevedere, cei trei oficiali vor susţine declaraţii comune de presă.

Tot astăzi, va avea loc o întrevedere a premierilor Iurie Leancă și Victor Ponta cu președintele Ucrainei, Petro Poroşenko.

Potrivit serviciului de presă al Guvernului, „vizita își propune susţinerea eforturilor de dezvoltare democratică şi integrare europeană ale Ucrainei şi Republicii Moldova”.

În acelaşi timp, presa de la Bucureşti a anunţat că în drum spre Kiev, premierul Victor Ponta se va opri pe traseu, cu aeronava oficială, la Chişinău pentru a-l lua la bord pe premierul Iurie Leancă, iar la finalul vizitei va asista cu acesta şi cu omologul ucrainean la partida de fotbal Dinamo Kiev-Steaua.

La întoarcerea spre casă, aeronava româneasca se va opri din nou, în escală, la Chişinău, unde va coborî premierul moldovean, iar premierul Ponta va reveni la Bucureşti la puţin timp după miezul nopţii de joi spre vineri.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.