Angela Filote: “Sperăm ca în septembrie să intre în vigoare Acordul de Asociere între Moldova și UE”

“În Politica de Vecinătate sunt incluse mai multe state. Cel mai mult a reușit să beneficieze de acest proiect Republica Moldova. De altfel, sperăm ca în septembrie să intre deja în vigoare Acordul de Asociere între Republica Moldova și Uniunea Europeană”, a declarat şefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, Angela Filote, citată de Agenţia Agerpres.

Oficialul european a menţionat că intrarea în vigoare a acordului va duce la o integrare profundă a R.Moldova în piața economică, pe piața Uniunii Europene, dar și din punct de vedere al contactelor la nivel de societate civilă și la nivel de cetățeni.

Angela Filote a menționat că și pentru Republica Moldova este un efort uriaș pe care-l depune în această perioadă.

Oficialul a spus că va conta foarte mult și ceea ce se va întâmpla la alegeri și care va fi orientarea noii puteri. ‘Și contează foarte mult, desigur, ce se va întâmpla și la alegeri, pentru că și în această țară vor fi alegeri, și care va fi orientarea noului guvern, noului parlament, acestor instituții care vor reieși din alegeri. Dar acum Republica Moldova este pe drumul cel bun și are tot sprijinul din partea UE’, a conchis Angela Filote.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.