Moldovenii de peste hotare care vor să contribuie la dezvoltarea Republicii Moldova se întrunesc la Chișinău

Membrii Diasporei sunt invitați în cadrul conferinței Republica Moldova 2020 care va avea loc pe 26 și 27 august. Scopul evenimentului este de a determina cetățenii moldoveni plecați peste hotare să contribuie la dezvoltarea și modernizarea țării din care provin. Cei cei care doresc să participe la conferință se pot înscrie până la data de 22 august.

În cadrul evenimentului vor fi organizate șase ateliere unde se va discuta despre fenomenul migrației, reforma învățământului, diaspora, procesele socio-economice și multe altele. Participanții la conferință susțin că astfel vor avea posibilitatea de a-și expune ideile cu privire la soluționarea mai multor probleme din Republica Moldova. „ Particip, deoarece încă mai cred că vocea mea poate fi auzită și îmi pasă de țara în care m-am născut. Pentru că încă mai cred că se pot face lucruri extraordinare, cu mijloace ordinare, că nu este totul pierdut și putem schimba ceva spre bine” a declarat Andrei Ciubotaru, participant la Atelierul de lucru nr. 2 dedicat imlementării practicilor incluzive pentru copii cu dizabilități și din orfelinate.

Vă amintim că în perioada 28-30 august în Republica Moldova se vor desfășura Zilele Diasporei. Eveniment în cadrul căruia membrii Diasporei vor putea participa la mai multe activități organizate special pentru ei. Mai multe detalii puteți afla pe Moldova 2020.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.