Producatorii moldoveni au fabricat marfuri in valoare de 4,5 mild.lei

in noua luni ale anului curent intreprinderile din subordinea Ministerului Industriei si Infrastructurii au produs marfuri in valoare de peste 4,5 miliarde de lei. Aceasta este cu 14 la suta mai mult, decit in perioada respectiva a anului precedent. Cel mai mare spor a fost inregistrat la intreprinderile industriei textile, unde aceasta a constituit circa 50 la suta.

Dupa cum i-a comunicat agentiei "NOVOSTI-MOLDOVA" viceministrul industriei si infrastructurii al RM Vasile Mamaliga, acesti indici au fost obtinuti, in primul rind, gratie managementului competent si politicii investitionale eficiente.

De asemenea, a specificat aceeasi sursa, urmeaza sa acordam atentie mai multor probleme ale dezvoltarii industriei, cum ar fi calitatea articolelor si competitivitatea lor – atit pe piata interna, cit si pe cea externa.

in perspectiva ar putea aparea probleme la intreprinderile, care functioneaza in baza materiei prime a clientilor. Dependenta de materia prima importata si de patronii din strainatate poate conduce la reducerea volumului de marfuri fabricate sau chiar la suspendarea producerii.

in opinia lui Mamaliga, trebuie sa ne gindim serios la elaborarea unui program propriu de producere a marfurilor comtetitive pentru pietele interna si externa, deoarece exista toate premisele pentru fabricarea marfurilor de inalta calitate conform standardelor europene. // "Noutati – Moldova"

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.