Crestere a acumularilor veniturilor vamale cu 40,5%

Serviciile vamale din Moldova raporteaza o cifra a veniturilor, acumulate in primele noua luni ale anului, de peste 4 mlrd de lei, sau cu circa 40,5% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Potrivit informatiilor prezentate de Serviciul Vamal, in perioada mentionata sarcina bugetara a veniturilor vamale incasate pentru anul curent, care a fost stabilita in valoare de circa 5,089 mlrd de lei, a fost depasita cu 10%.

Totodata, aceasta crestere se datoreaza majorarii acumularilor de pe urma incasarii taxelor vamale, cu 20% mai mari in prezent, decat suma propusa pentru intreg anul curent, a taxei pentru valoare adaugata – care a depasit cifra propusa cu 10%, si accize (cu 8% mai mult).

In perioada ianuarie-septembrie, a fost remarcata o diminuare a incasarilor veniturilor pentru benzina si motorina, precum si la unele bauturi spirtoase.

Cele mai mari acumulari la veniturile vamale au fost inregistrate in lunile aprilie, mai si ianuarie. // Reporter.MD

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.