Banca Mondiala va sprijini Basarabia in implementarea reformei

Implementarea eficienta a reformelor administratiei publice centrale a constituit subiectul intrevederii premierului moldovean Vasile Tarlev cu directorul oficiului Bancii Mondiale in Moldova, Edward Brown, se arata intr-un comunicat al Guvernului. In cadrul intrevederii, Edward Brown a mentionat ca Banca Mondiala sustine pe deplin actiunile Guvernului indreptate spre implementarea reformelor in domeniul administratiei publice, care sa conduca la consolidarea capacitatii Guvernului de a realiza Strategia de Crestere Economica si Reducere a Saraciei, Planului de Actiuni Republica Moldova – Uniunea Europeana si Programului National „Satul Moldovenesc”. In conformitate cu intelegerile anterioare, Banca Mondiala este pregatita sa ofere sprijinul necesar pentru realizarea cu succes a obiectivului stabilit. Reprezentantul Bancii Mondiale a estimat ca organizatia pe care o reprezinta dispune de o experienta vasta in acest domeniu si deja este mobilizata o echipa tehnica a Bancii Mondiale care se va deplasa in Republica Moldova pentru a oferi asistenta necesara. In cadrul intalnirii, a fost prezentata Svetlana Proskurovska, specialist in problemele administrarii de stat a Bancii Mondiale, care va conduce activitatea grupului nominalizat. Potrivit lui Brown, impreuna cu donatorii, s-a convenit realizarea, pe parcursul anului curent, a unui program de asistenta financiara pentru implementarea reformei, desi, initial, acesta nu era planificat.

Vasile Tarlev a salutat faptul ca pozitiile Guvernului si Bancii Mondiale in problema necesitatii implementarii reformei in administratia publica coincid. „In Moldova s-au creat toate premisele pentru realizarea unei asemenea reforme si noi dorim foarte mult ca aceasta sa se desfasoare in termene optime, cu o eficienta maxima, in conformitate cu standardele europene”, a remarcat primul-ministru. Totodata, premierul a acceptat crearea in cadrul Guvernului a unei echipe de specialisti pentru realizarea sarcinilor privind reformarea structurilor administratiei publice centrale, care, impreuna cu echipa Bancii Mondiale, se va ocupa nemijlocit de implementarea reformei. Vasile Tarlev si-a exprimat increderea ca, impreuna, scopul de eficientizare a lucrului administratiei publice centrale si de imbunatatire a calitatii si capacitatii functionarilor publici, in conformitate cu sarcinile ce stau in fata societatii, va fi realizat cu succes.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.