AMN: daca ne abandonam copiii, tara nu are viitor

Moldova.ORG – Organizaţia de Femei, cea de Tineret şi Asociaţia Studenţilor de la Alianţa Moldova Noastră (AMN) au organizat, în ajunul Zilei Internaţionale a Copilului, care se sărbătoreşte în fiecare an la întâi iunie, un marş de protest împotriva politicilor proaste, promovate de guvernarea comunistă în domeniul protecţiei copilului. Potrivit organizatorilor, marşul de protest prin centrul capitalei a avut drept scop sensibilizarea opiniei publice faţă de situaţia celor peste 50 de mii de copii rămaşi fără îngrijirea părinţilor, care au fost nevoiţi să plece la muncă peste hotare. În ultimii ani, numărul copiilor, care cresc şi se educă fără unul sau ambii părinţi, sporeşte într-un ritm alarmant. Deseori, copii rămaşi fără supravegherea părinţilor abandonează şcoala. Inclusiv din acest motiv, numărul elevilor din şcoli s-a redus cu 89 de mii în anii de guvernare comunistă.

Acţiunea de protest a început la ora 12:00, când participanţii s-au adunat în scuarul magazinului “UNIC” din Chişinău, după care au mărşăluit pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt până în scuarul Teatrului de Operă şi Balet. Mesajul principal, pe care au ţinut să-l transmită organizatorii, a fost adresat guvernării comuniste care, în opinia celor de la AMN, trebuie să întreprindă mai multe acţiuni în vederea ameliorării situaţiei copiilor din R. Moldova. La rândul lor, membrele Organizaţiei de Femei AMN s-au adresat către toate mamele, care şi-au lăsat copiii şi au plecat în lume în căutarea unei vieţi mai bune. “Nimic n-o să ne poată salva, dacă nu vom creşte şi vom educa o generaţie de tineri sănătoasă, deşteaptă în care să ne putem pune speranţa în viitor”, susţin membrele Organizaţiei de Femei AMN. – Moldova.ORG

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.