Deputatii de la Chisinau au participat la un seminar asupra reformei bugetar-fiscale

Deputatii ParlamentuluiRM au participat astazi la un seminar cu genericul "Reformabugetar-fiscala in perioada de tranzitie" in cadrul caruia au fostinformati despre metode de optimizare a politiciibugetar-fiscale.

Deputatul Vitalia Pavlicenco, vicepresedintele comisieiparlamentare pentru buget si finante, a declarat pentru BASA-pressca seminarul este util pentru deputati, dar "nu este indicat inperioada in care trebuie sa adoptam in termeni resransi bugetul peanul 1999". "Desfasurarea acestui seminar era binevenita maidevreme, pentru a pregati deputatii profesional, politic si moralpentru adoptarea masurilor radicale si a unui buget real", amentionat Pavlicenco.

Potrivit vicepresedintelui comisiei pentru buget si finante,politica bugetara in RM este la jumatate de cale. "Suntem inperioada in care examinam un buget de tranzitie", a spusPavlicenco.

Seminarul este organizat de Centrul informational-analitic alparlamentului, Centrul pentru analiza bugetar-financiara incooperare cu Agentia Statelor Unite pentru DezvoltareInternationala si s-a desfasurat pe parcursul zilei de astazi. Laseminar au fost invitati reprezentanti ai guvernului, ai BanciiNationale si experti din SUA si Franta.

BASA-PRESS

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.