Chişinău / Moldova.ORG/ — Faptul că comuniştii au fost şi sunt cel mai influent partid politic din Republica Moldova nimeni nu pune la îndoială. Acest lucru ne este confirmat şi la alegeri, când o parte bună din populaţia participantă la scrutin, îşi dau voturile pentru PCRM.
Ce se ascunde după cortina scenei politice nimeni dintre oamenii simpli nu va cunoaşte vre-o dată, cert este faptul că guvernanţi întotdeauna îşi urmează interesele.
Timp de 8 ani cât au fost la guvernare, Comuniştii au jucat partide de şah pe de o parte cu Rusia, Estul, iar pe de altă parte cu Europa, Vestul.
Acum, în Republica Moldova se apropie o perioadă mai specială de care depinde soarta oamenilor şi bunăstarea acestora. Chiar dacă comuniştii nu mai sunt partidul de guvernământ, totuşi depindem în foarte mare măsură de ei.
Toamna aceasta, fiecare jucător urmează să facă câte o mişcare în jocul de şah pe care l-au început şi în care este antrenată şi actuala conducere a Republicii Moldova. Rezultatul va fi condiţionat de mişcarea care o va face actuala conducere şi va influenţa soarta mai multor naţiuni.
Deja de doi ani nu putem avea un Preşedinte care să ne reprezinte ţara şi să depăşim criza politică în care am intrat. Comuniştii îşi poartă vina în spate şi observăm cu toţii, că nu doresc să cedeze puterea cu care s-au obişnuit şi după care s-au ofilit oarecum.
Politologul rus, Expert la Centrul pentru studii geopolitice, Evgheni Kolesnicov, susţine că comuniştii au operat manevre foarte subtile între Est şi Vest pentru a le oferi cetăţenilor două jumătăţi egale şi în acelaşi timp nimic sigur.
“Ignorând aşteptările reale a poporului moldovean, cu manevre subtile între Est şi Vest, pseudocomuniştii lui Voronin au creat pentru popor, conflictul irezolvabil care a divizat populaţia în două jumătăţi egale. Aceştia nu le-au dat vre-o soluţie decât să fie cu ei sau să rămână trădătorii unionişti pro-români ai statalităţii moldoveneşti”, susţine Evgheni Kolesnicov.
Aceştia, prin mişcările subtile pe care le-au făcut, nu au oferit cetăţenilor posibilitatea nici să se unească cu România şi astfel, Uniunea Europeană să ocupe poziţia pe care o avea până acum Rusia, dar nici nu a lăsat Estul să se implice prea mult în treburile interne a acestei ţări.
Totodată, Rusia care controlează partea de est a Republicii Moldova, vrea să schimbe liderul regiunii separatiste creând-ui astfel o altă imagine regiunii.