Chişinău / Moldova.ORG/ — "Mai avem nevoie de încă un 7 aprilie?" Aceasta este întrebarea care şi-o pun tinerii care s-au revoltat acum doi ani în Piaţa Marii Adunări Naţionale din cauza rezultatelor alegerilor din aprilie 2009.
Mişcarea Democraţia Acasă (DA), anunţă acţiuni de protest cu genericul „Generaţia 7 aprilie se întreabă: mai este nevoie de un 7 aprilie?”. Anunţul a fost făcut astăzi în cadrul unei conferinţe de presă susţinută de către reprezentanţii Mişcării.
Mişcarea Democraţia Acasă se arată îngrijorată de modul în care se desfăşoară campania electorală locală. Aceasta îşi propune să organizeze o activitate socială de informare în actuala electorală pentru a convinge cetăţenii să voteze conştient.
“Urmărim cu atenţie, pe parcursul ultimelor săptămâni, încălcările grave şi comportamentul infantil al clasei politice. Plecări, scidări, lupte, declaraţii, comisii, împărţirea zonelor economice de influenţă. Constatăm că situaţia economică şi socială se agravează, iar promisiunile făcute de către politicieni în campania precedentă au fost abandonate”, s-a menţionat în cadrul conferinţei de presă.
“Noi, gereraţia 7 aprilie, nu am uitat de angajamentele pe care şi le-au asumat actualii guvernanţi. Astăzi, avem dreptul moral să le cerem să oprească această avalanşă în hău a ţării”, au declarat membrii Mişcării.
„În această campanie electorală, vom încerca să atenţionăm clasa politică, care în ultima perioadă şi-a demonstrat incapacitatea de a gestiona ţara într-o situaţie de criză şi vom încerca să demonstrăm politicienilor că puterea aparţine poporului. În urmă cu doi ani, am ieşit în Piaţa Marii Adunări Naţionale ca să schibăm situaţia din această ţară, să devenim liberi şi să putem locui într-o ţară democrată. Am aşteptat cu toţii reforme, schimbări, însă acestea întârzie să apară. Politicienii nu fac altceva decât să ne hrănească cu promisiuni şi cu jocuri murdare”, a menţionat unul dintre reprezentanţii Mişcării Democraţia Acasă.
De asemenea, membrii Mişcării Democraţia Acasă au lansat şi un apel către guvernanţi, de a se opri din “drumul pe care l-au început şi care este unul nu tocmai corect”.
DA este un proiect de înlocuire treptată a elitei politice şi reformare completă a sistemului de funcţionare a statului.