Partidul „Patria-Moldova” susţine că, timp de peste 3 luni, Ministerul Justiţiei nu doreşte să înregistreze rezultatele congresului partidului, din 9 septembrie.
Miercuri, într-o conferinţă de presă la Agenţia INFOTAG, Gheorghe Sima, vicepreşedintele formaţiunii, a amintit că la congres au fost adoptate cîteva decizii importante: de schimbare a denumirii partidului din Uniunea Muncii „Patria-Rodina” în „Patria-Moldova”; de alegere a lui Andrei Ţărnă, preşedintele organizaţiei muncitorilor migranţi moldoveni la Moscova, în calitate de lider al „Patria-Moldova”; de consolidare a forţelor de stînga proruse.
„Aceste decizii nu convin partidului de guvernămînt, care face tot posibilul pentru ca ele să nu fie înregistrate. După ce ne-am convins de faptul că în realitate Preşedintele Vladimir Voronin nu mai este un garant al respectării drepturilor omului în Moldova, ne-am adresat mai multor ambasade străine şi organisme internaţionale cu sediul la Chişinău, solicitîndu-le să ia atitudine faţă de aceste abuzuri ale guvernării. Toţi au ascultat cu atenţie problemele cu care se confruntă „Patria-Moldova”, dar, cu excepţia Reprezentantului Special al Uniunii Europene în Moldova, Kalman Miszei, nimeni nu a întreprins nimic. Ne-am convins că reprezentanţii ambasadelor şi ai organismelor internaţionale au cu totul alte interese decît promovarea democraţiei şi valorilor europene în Moldova”, a spus Gheorghe Sima.
În cadrul conferinţei, parlamentarul comunist Gheorghe Musteaţă, şi-a anunţat retragerea din partidul de guvernămînt şi aderarea la „Patria-Moldova”, în care vede „adevăratul exponent al intereselor cetăţenilor Republicii Moldova”.
Musteaţă a afirmat că în PCRM „nu mai este democraţie, cei care expun alte opinii sînt persecutaţi şi se comit atacuri personale împotriva lor. Deputatul şi-a exprimat dezacordul cu reformarea PCRM, cu faptul că partidul nu mai este unul pro-rus, că „a renunţat la construcţia socialismului şi promovează reformele, apărînd, totodată, interesele capitalului”. // Infotag