Cum s-a făcut Andrei Năstase de rușine la Forumul Public/ Opinie

Andrei Năstase și membrii Platformei DA s-au făcut de râs la Forumul Public organizat astăzi Năstase a încercat să compromită din start evenimentul, însă nu i-a reușit.

Deși primele persoane în stat au venit cu mesaje în care au recunoscut că lucrurile în Republica Moldova nu merg prea bine, dar au îndemnat societatea să se coalizeze pentru dezvoltarea țării, Năstase și echipa sa au tăiat imediat dialogul.

În primul rând au venit cu setul lor de revendicări pe care le-au enunțat pe toate căile de mai bine de o lună și ceva încoace, astfel că nu mai reprezintă pentru nimeni nicio noutate. Năstase a anunțat că nu vor dialoga cu puterea, după care au stat și au ascultat cuminți discursuri. La un moment dat însă, când toată lumea deja uitase de ei, ceva i-a adus aminte lui Năstase că a spus că nu va discuta cu nimeni, l-a întrerup pe Vlad Filat în timp ce acesta își prezenta discursul și a anunțat că ei pleacă.

Nimeni nu le-a încurcat să o facă, însă, nu se știe de ce, liderul protestatarilor parcă nu se dădea dus. Se tot întorcea la microfon să mai spună câteva vorbea, și-a luat și foile de pe masă și, într-un târziu, când a văzut că grupușorul care venise îl aștepta deja la ușă s-a hotărât să plece cu adevărat.

Cel mai semnificativ însă este faptul că nimeni dintre zecile de reprezentanți ai societății civile care a participat la forum, inclusiv dintre cei care au participat activ la protestele anterioare ale Platformei, cu excepția celor care l-au însoțit pe Năstase la Forum, nu le-a urmat gestul.

Reprezentanții societății civile au declarat că au mers la eveniment ca să identifice împreună soluții pentru Republica Moldova, dar nu să caute noi tertipuri pentru a fi arătați la televizor, așa cum de obicei o fac cei care doresc să se lanseze în politică.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare