Connect with us

Social

4 034 de candidați restanțieri vor susține probele în 14 centre de Bacalaureat pentru sesiunea suplimentară

Publicat

pe

Cei 4034 de candidați restanțieri vor susține proba/probele în 14 centre de Bacalaureat pentru sesiunea suplimentară. Dintre acestea 9 vor fi instituite în Chişinău, 2 în Bălți și câte unul la Cahul, Comrat și Edineț.

Totodată, au fost aprobate 15 comisii republicane de evaluare în sesiunea suplimentară, cu un număr total de 169 de profesori evaluatori.

Graficul sesiunii suplimentare a examenului de bacalaureat este următorul: pe 16 iulie va avea loc proba la „Limba şi literatura română pentru alolingvi”, la care s-au înscris 208 candidaţi; proba la „Limba de instruire” se va desfășura pe 17 iulie, la aceasta fiind admiși 572 de candidaţi; 18 iulie – proba la „Limba străină” – 1521 candidaţi; 19 iulie – proba la „Disciplina de profil”, la care s-au înscris cei mai mulți candidați – 2770; iar ultima probă – „Disciplina la solicitare”, la care au fost admiși 583 candidaţi, va avea loc pe 20 iulie.

Probele de examen vor începe la ora 10:00, iar rezultatele sesiunii suplimentare vor fi afișate în centrele de Bacalaureat pe data de 25 iulie 2018.

Pentru prima dată candidații care participă în sesiunea suplimentară au dreptul să depună contestații în decurs de 48 ore de la afișarea rezultatelor.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Social

Sofia Rotaru, invitată la ceremonia de învestire a Irinei Vlah în funcția de bașcan al Găgăuziei

Publicat

pe

De către

PE SCURT

Vineri, 19 iulie, la Comrat va fi organizat un concert, unde urmează să cânte Sofia Rotaru. Concertul va fi organizat cu prilejul învestirii a Irinei Vlah în funcția de bașcan al Găgăuziei.

Anunțul a fost făcută chiar de Irina Vlah, în cadrul unei discuții în direct cu cetățenii.

PE LUNG

Ea a invitat locuitorii regiunii în piața din municipiul Comrat, acolo unde va avea loc ceremonia de inaugurare, la care vor participa președintele Igor Dodon, prim-ministra Maia Sandu și președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi. După aceasta va fi organizat concertul.

„După inaugurare va avea loc un concert. Vreau să vă spun că președintele Dodon ne-a făcut tuturor un cadou – la inaugurare va participa și artista poporului URSS, Sofia Rotaru”, a menționat Irina Vlah.

Irina Vlah a fost realeasă în funcția de başcan al Găgăuziei în cadrul scrutinului din 30 iunie. Pentru ea au votat circa 92 la sută din cei care s-au prezentat la urne. Vlah a obținut primul său mandat de bașcan al Găgăuziei în 2015.

Citește mai departe

Social

Militarii Armatei Naţionale participă la exerciţiul „Platinum Lion 2019” din Bulgaria

Publicat

pe

De către

PE SCURT

Un contingent al Armatei Naţionale participă, în perioada 8-19 iulie curent, la exerciţiul multinaţional „Platinum Lion 2019”, desfăşurat în Baza de instruire Novo Selo din Bulgaria.

Potrivit comandantului contingentului moldovenesc, maior Igor Leviţchi, Armata Naţională a detaşat la ediţia din acest an a exerciţiului 50 de ofiţeri şi sergenţi. Aceştia se antrenează împreună cu militari din Albania, Bulgaria, Georgia, România, Serbia și Statele Unite ale Americii.

PE LUNG

Maiorul Leviţchi a menţionat că exercițiul respectiv este unul de nivel batalion şi are ca obiectiv pregătirea participanților pentru misiuni de menținere a păcii și contrainsurgență, creșterea interoperabilității forțelor partenere şi consolidarea relațiilor într-un mediu comun de instruire.

Armata Naţională participă la „Platinum Lion” începând cu anul 2016. Activitatea respectivă este inclusă în Planul de activitate externă al Ministerului Apărării și al Armatei Naționale pentru anul 2019.

De notat că participarea Republicii Moldova la exerciții internaționale constituie un element important în sistemul de instruire al Armatei Naționale, care contribuie la menținerea unui nivel optim al pregătirii profesionale a militarilor și al capacității de luptă a subunităților, asigurând, totodată, pregătirea participării militarilor în misiunile de menținere a păcii în zona de securitate din regiunea transnistreană, operațiunea din Kosovo, misiunile ONU, UE şi OSCE.

Citește mai departe

Social

Ministra Justiției a solicitat CSM să nu examineze desemnarea a șase judecători noi la CSJ. Solicitarea a fost ignorată

Publicat

pe

De către

PE SCURT

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) s-au reunit astăzi în ședință. Pe agenda CSM figurează suplinirea a șase funcții vacante de judecător la Curtea Supremă de Justiție (CSJ), dar și desemnarea a doi judecători la Curtea Constituțională.

În debutul ședinței, ministra Justiției Olesea Stamate a solicitat retragerea de pe ordinea de zi a subiectului privind desemnarea celor șase judecători la Curtea Supremă de Justiție. Aceasta pentru că urmează a fi elaborat un proiect de restructure a Curtea Supremă de Justiție (CSJ). Solicitarea însă a fost respinsă.

PE LUNG

Olesea Stamate, care este și membru al CSM, a precizat că proiectul de reformare a CSJ prevede inclusiv reducerea numărului de judecători din cadrul instanței și nu are rost să fie desfășurat acest concurs.

„Zilele acestea este pregătit conceptul și pe la mijlocul lunii august va fi definitivat proiectul”, a precizat Stamate .

După câteva minute de deliberări, solicitarea ministrei a fost respinsă, iar membrii CSM examinează dosarele depuse în concursul pentru funcțiile de judecători la CSJ.

Citește mai departe
Advertisement

Ultimele știri

Social37 de minute în urmă

Sofia Rotaru, invitată la ceremonia de învestire a Irinei Vlah în funcția de bașcan al Găgăuziei

PE SCURT Vineri, 19 iulie, la Comrat va fi organizat un concert, unde urmează să cânte Sofia Rotaru. Concertul va...

JustițieO oră în urmă

Președintele Consiliului Superior al Magistraturii Victor Micu, revocat din funcție

PE SCURT Președintele Consiliului Superior al Magistraturii Victor Micu a fost revocat astăzi din funcție. Decizia a fost luată în...

Economie2 ore în urmă

Igor Dodon pleacă la Moscova pentru a discuta reducerea prețului de livrare a gazului natural pentru Republica Moldova

PE SCURT Președintele Igor Dodon anunțat că pleacă miercuri la Moscova pentru a discuta reducerea prețului de livrare a gazului...

Politică3 ore în urmă

Ilan Șor a plecat ilegal din țară. Procurorii au ridicat înregistrări video și au audiat mai multe persoane

PE SCURT Procuratura Chişinău efectuează o serie de acţiuni de urmărire penală în dosarul pornit pe faptul trecerii ilegale, în...

Social4 ore în urmă

Militarii Armatei Naţionale participă la exerciţiul „Platinum Lion 2019” din Bulgaria

PE SCURT Un contingent al Armatei Naţionale participă, în perioada 8-19 iulie curent, la exerciţiul multinaţional „Platinum Lion 2019”, desfăşurat...

Politică4 ore în urmă

Propunerile Parlamentului pentru cele trei poziții vacante de membri ai Comisiei Electorale Centrale

PE SCURT Parlamentul îi propune pentru cele trei poziții vacante de membri ai Comisiei Electorale Centrale pe Pavel Dumitru, Cimil...

Justiție5 ore în urmă

Procuratura Generală: Grupul de urmărire penală în dosarele fraudei bancare va fi extins

PE SCURT Grupul de urmărire penală, care desfăşoară ancheta în dosarele fraudei bancare, va fi extins. Decizia a fost luată...

Advertisement

Electorala 2019

Alegeri2 săptămâni în urmă

Victorie categorică. Irina Vlah a fost realeasă în funcția de bașcan al Găgăuziei cu peste 90% din voturile alegătorilor

PE SCURT Irina Vlah a fost realeasă în funcția de başcan al Găgăuziei. Potrivit datelor preliminare, anunţate de Biroul electoral...

Alegeri2 săptămâni în urmă

Un candidat din Găgăuzia a fost scos din cursa electorală a doua oară

PE SCURT Vasilii Aladov, candidat independent la funcția de bașcan al Găgăuziei, a fost eliminat pentru a doua oară din...

Alegeri1 lună în urmă

Graba strică treaba? Filip anunță alegeri anticipate într-o zi de vineri

PE SCURT Astăzi, dis-de-dimineață, Pavel Filip a declarat că Curtea Constituțională l-a suspendat pe Igor Dodon din funcția de președinte,...

Alegeri1 lună în urmă

Dodon nu dizolvă parlamentul, PDM îi cere demisia, alegeri parlamentare anticipate și prezidențiale la toamnă

PE SCURT Președintele Igor Dodon a declarat astăzi într-o conferință de presă că nu va dizolva parlamentul și va convoca...

Alegeri1 lună în urmă

Activi, dar puțini. Ce spune un expert despre activismul tinerilor din Moldova

PE SCURT Tinerii sunt criticați, blamați, judecați și adesea, catalogați drept niște leneși care nu vor să participe la scrutinele...

Alegeri2 luni în urmă

Pentru prima dată în istoria Parlamentului European: o studentă de 21 de ani a devenit deputată

PE SCURT 21 de ani, 3 luni și 3 zile – anume atâta avea studenta Kira Marie Peter-Hansen, când a...

Alegeri2 luni în urmă

Bulversați și obosiți. Cum privesc oamenii negocierile dintre deputați

Au trecut două luni de la alegerile parlamentare din februarie 2019, dar Moldova încă nu are un Parlament funcțional. Cele...

Advertisement

Opinii

iulie 2019
L Ma Mi J V S D
« iun.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com