2008: Importuri in Transnistria de 419,3 mln lei

Volumul total al importului in regiunea transnistreana, declarat Serviciului Vamal al Republicii Moldova in perioada ianuarie- aprilie 2008, a depasit pe cel realizat in perioada similara a anului precedent, cu 37,5 la suta, cifrandu-se la 419,3 mln lei.

Potrivit serviciului de presa al Ministerului Reintegrarii, in aceeasi perioada de timp au fost introduse masini si parti de masini (preponderent din tarile Uniunii Europene) in valoare de peste 56 mln lei. Cel mai mult, au fost importate marfuri pentru prelucrare si productia materiei finite (cum ar fi tesaturi, etichete, ata etc.), care au constituit in jur de 46 la suta din importuri.

De mentionat ca circa 73 la suta din importurile realizate de catre agentii transnistreni provin din tarile UE, 17% -din tarile CSI, iar 8,4% din tarile Europei Centrale si de Est.//REPORTER.MD

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.