Laboratorul Serviciului Vamal și-a extins domeniul de acreditare pentru încă patru metode de încercări

Laboratorul Serviciului Vamal și-a extins domeniul de acreditare pentru încă patru metode de încercări, după ce acesta și-a reconfirmat corespunderea cu cerințele standardului SM SR EN ISO/CEI/17025:2006.

Informația cu privire la extinderea domeniului de acreditare al Laboratorului vamal a fost înregistrată în Registrul respectiv al Centrului Național de Acreditare MOLDAC.

Cele patru metode pentru care a fost extins domeniul de acreditare al Laboratorului vamal vizează determinarea mai multor caracteristici specifice precum conținutul de fibre celulozice în țesături, masa pe unitatea de suprafață a țesăturii, concentrația alcoolului, precum și viscozitatea cinematică în produsele petroliere.

Activitatea de bază a Laboratorului vamal o reprezintă analiza fizico-chimică a mărfurilor în vederea determinării corectitudinii clasificării tarifare și perceperii integrale a drepturilor de import.

Acesta a primit acreditarea MOLDAC în luna iunie 2016, conferindu-i-se competența de efectuare a încercărilor de laborator pentru produsele petroliere și alimentare, iar în urma ultimei misiuni de evaluare, în domeniul de acreditate au fost incluse produsele textile și băuturile alcoolice.

Construcția și dotarea cu echipamente performante a Laboratorului Vamal a fost realizată în cadrul Programului Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013, finanțat de Uniunea Europeană şi co-finanțat de Guvernul Republicii Moldova.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.