Oamenii legii au deconspirat activitatea unui grup criminal internaţional, care recuta tinere din Moldova pentru prestarea serviciilor sexuale în orașul Istanbul, Turcia. Grupul era constituit din doi cetățeni turci, de 24 și 25 de ani, dintre care unul şi-a făcut studiile în medicină în Republica Moldova, un cetățean din Uzbekistan cu vârsta de 27 ani şi o moldoveancă cu vârsta de 21 ani.

Aceștia, prin intermediul rețelelor de socializare, recrutau tinere cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani, ulterior, le perfectau pașapoartele, iar apoi le transportau în Istanbul, unde urmau să se prostitueze.

Ca urmare a unor descinderi, la Aeroportul Chișinău a fost reținut în flagrant unul dintre membrii grupării, în timp ce însoțea două tinere din Republica Moldova.

În cadrul investigațiilor, poliția a identificat încă cinci tinere din Republica Moldova recrutate și exploatate sexual în Turcia de membrii acestei rețele.

La moment, cetățeanul din Uzbekistan este învinuit de proxenetism și se află în arest preventiv pentru 30 de zile.

Dacă aceștia vor fi găsiți vinovați, riscă închisoare de până la 10 ani.

Poliția, în colaborare cu organele de drept din Turcia, continuă investigațiile pentru a identifica alte tinere exploatate de această filieră, cât și reținerea celorlalți figuranți.