Connect with us

Despre noi

Moldova.org este un portal independent (neguvernamental și apolitic), creat în 1997, și aparține Fundației Moldova din SUA. Este una dintre cele mai populare pagini web cu informații și știri din și despre Republica Moldova.

Portalul Moldova.org a fost lansat  în februarie 1997 de către Vlad Spânu (pe atunci diplomat la ambasada RM din Washington) şi Sergey Chapkey (pe atunci preşedintele ONG-ului din SUA Rule of Law Foundation), servind drept portal de ţară şi pagină oficială a Ambasadei Republicii Moldova la Washington. Moldova.org a fost prima pagină web cu cele mai bune surse de informare despre R. Moldova în limba engleză. Începand cu 2003, la dezvoltarea portalului au contribuit IDIS Viitorul din R. Moldova, companiile IT Alfa XP, Adpixel (R.Moldova).

De-a lungul anilor, Moldova.org şi-a căpătat imaginea unei pagini web interesante și obiective, fiind una dintre principalele surse de informare privind evoluţiile politice, economice şi sociale ale Republicii Moldova pentru mulţi utilizatori de Internet din lume.

Începând cu anul 2010, dezvoltarea portalului a fost posibilă datorită granturilor oferite de către National Endowment for Democracy (NED) din SUA. Site-ul este administrat de către Asociaţia Sud-Est Junior.