Connect with us

Social

Circulația rutieră, blocată pe unele sectoare de drum! MTID a anunţat lista traseelor

Publicat

pe

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor anunţă că mai multe sectoare de drum  rămân blocate din cauza condiţiilor meteo dificile. MTID a publiat lista traseelor unde sectoare de drum sunt închise sau circulaţie este dificilă.

– M3 Chişinău – Cimişlia –Vulcăneşti – Giurgiuleşti, km 154- 161 (sectorul Ciumai – Burlăceni) – sectorul de drum este inchis; km 197 – 211 (sectorul Vulcăneşti – Slobozia Mare) – sectorul de drum este închis;

– R30 Anenii-Noi-Căuşeni-Ştefan-Vodă frontiera cu Ucraina, km 85- 95 (r-ul Ştefan Vodă în preajma s. Olăneşti – Tudora) – circulaţie este dificilă;

Din cauza vântului puternic pe unele sectoare de drumuri locale se formează suluri de zăpadă, care provoacă temporar întreruperi de circulaţie şi anume:

– r-ul Căuşeni, drumul local L 533 R31 Ucrainca- Zviozdocica – Tocuz-Sălcuţa; L 549 Căinari – Baurci – Codreni; L 548 Cîrnăţenii Noi-Coşcalia-Plop; L 526 Bender-Chircăeşti- Ursoaia Nouă- Fîrlădenii Noi-R29;

– r-ul Ştefan Vodă: satele Simeonovca, Brezoia, Talmaza, Ştefăneşti, Olănesti, Slobozia, Copciac, Volintiri, Marianca de Sus, Alava şi Ciobruciu; – r-ul Cahul: satele Iujnoie, Doina, Rumeanţev şi Iasnaia Poleana; r-ul Cantemir: satele s. Flocoasa, Constantinovca, Bobocica, Enichioi, Haragîş şi Şamalia pe care circulaţia rămâne dificilă.

La moment în procesul tehnologic sunt antrenate 225 mecanisme specializate 373 muncitori rutieri şi utilizate peste două mii de tone material antiderapant. Suplimentar în zonele menţionate sunt antrenate 15 mecanisme speciale care lucrează la deszăpezirea drumurilor. Lucrările se efectuează în regim non-stop.

Circulaţia rutieră pe drumurile din zona de centru şi sud a republicii este asigurată în condiţii de iarnă ce impun dotarea unităţilor de transport în conformitate cu prevederile Regulamentului circulaţiei rutiere în vigoare. Sectoarele menţionate sunt patrulate în comun cu reprezentanţii Inspectoratului Naţional de Patrulare a MAI şi după necesitate se instituie restricţii temporare pentru circulaţia transportului de mare tonaj.

Nu uitați dacă întâmpinați probleme în trafic anunțați-ne  la orice oră la numărul de telefon +373 22748961

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Social

ANTA verifică mașinile de mare tonaj care vor să traverseze localitatea Bulboaca!

Publicat

pe

De către

La indicația ministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, Agenția Națională Transport Auto (ANTA) verifică greutatea pe axă a mașinilor de mare tonaj, care vor să circule prin satul Bulboaca, raionul Anenii Noi.

La intrarea în localitate a fost instalat un cantar pentru efectuarea controlului greutății camioanelor.

Aceasta după ce locuitorii s-au plâns că mașinile de mare tonaj circulă prin localitate, iar din această cauză apar fisuri pe pereții caselor.

Astfel, inspectorii ANTA au întocmit trei procese-verbale și au aplicat amenzi conducătorilor auto care nu respectă indicatoarele rutiere, amplasate la intrarea în localitate. Cea mai mare amendă, aplicată pentru depășirea greutății masei totale, este de 6 mii de lei.

De asemenea, inspectorii avertizează șoferii camioanelor de mare tonaj să circule pe drumul de ocolire a satului Bulboaca.

Ministrul Chiril Gaburici a cerut ANTA să asigure monitorizarea traficului în continuare și să fie atenționați conducătorii companiilor de transport.

Acum două zile, ministrul Economiei și Infrastructurii a inspectat drumul principal din localitatea Bulboaca, pentru a analiza circumstanțele și a soluționa problema locuitorilor.

Chiril Gaburici a dat indicații responsabililor de la ANTA să monitorizeze traficul rutier în următoarea perioadă și să aplice amenzi conducătorilor auto care nu respectă indicatoarele rutiere.

De asemenea, ministrul a solicitat să fie efectuat controlul greutății pe axă, pentru a nu permite accesul în localitate a camioanelor care depășesc greutatea de 12 tone.

Citește mai departe

Social

Silvia Radu: Florile din covorul din fața Catedralei au ajuns în parcurile din Chișinău.

Publicat

pe

De către

Florile din covorul din faţa Catedralei Mitropolitane sunt deja plantate în mai multe zone din Capitală. Faptul a fost anunţat de către primarul interimar Silvia Radu, într-o postare pe Facebook.

“În perimetrul scuarului Catedralei, pe o alee din Parcul Râșcani – Institutul Muncii și la intrarea în pădurea-parc Râșcani din str. N.Dimo (vizavi de ”Parcul Afganezilor”). Încercăm să facem orașul mai verde, mai curat. Haideți să avem grijă de ele și să le păstrăm”, a scris Silvia Radu.

Între timp, covorul din flori din Scuarul Catedralei a ajuns şi în presa internațională. O fotografie cu o fetiţă care admiră aranjamentul din centrul Capitalei a apărut în publicaţia spaniolă El Confidecial. Compoziţia s-a întins pe o suprafaţă de 450 de metri pătraţi şi număra peste 200 de mii de panseluţe.

Citește mai departe

Social

Conducerea clubului FC Dacia Chișinău, suspectată de evaziune fiscală de peste 10 milioane de lei

Publicat

pe

De către

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, în comun cu Inspectoratul Național de Investigații, au descins astăzi, 19 aprilie, la factorii de decizie și angajații clubului de fotbal FC Dacia Chișinău în baza unei cauze penale de comitere a evaziunii fiscale în proporții deosebit de mari.

Potrivit materialelor urmăririi penale, în perioada ianuarie 2014 – februarie 2017, factorii de decizie ai clubului de fotbal au prejudiciat bugetul public național cu peste 10 milioane de lei.

Aceasta prin includerea în documentele contabile, fiscale sau financiare a unor date denaturate privind veniturile sau cheltuielile și efectuarea achitărilor neoficiale către staff-ul tehnic și jucătorii clubului în sumă de circa 3 000 000 euro (circa 60 000 000 lei).

În urma perchezițiilor au fost depistate dispoziții de încasare a numerarului, acte de evidență contabilă dublă, înscrisuri care reflectă cheltuielile realizate de către conducerea clubului de fotbal, precum și înscrisuri care confirmă procurarea unui alt club de fotbal de la factorii de decizie ai acestuia contra sumei de 350 000 euro.

După efectuarea perchezițiilor, procurorii PCCOCS au audiat personalul clubului și fotbaliștii sub aspectul salariilor în plic și a meciurilor trucate cu numirea unui control fiscal la Serviciul Fiscal de Stat.

Concomitent, pentru recuperarea mijloacelor financiare de aproximativ 10 000 000 lei, va fi aplicat sechestru asupra unui lot de 7 ha sub formă de clădiri, care aparține clubului de fotbal.

Directorul clubului de fotbal din 27 septembrie 2017 nu se află pe teritoriul Republicii Moldova.

În conformitate cu rezultatele controlului fiscal, cauza penală în privința factorilor de decizie a clubului va fi remisă în instanța de judecată.

Făptuitorii riscă pedeapsa cu închisoare de până la 6 ani sau amendă în mărime de la 167500 la 267500 de lei, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Citește mai departe