Connect with us

Publicat

pe

Casa celui mai popular vlogger din Republica Moldova, Ilie Bivol, a luat foc în ziua de Crăciun. Vloggerul a postat un filmuleț video în care a spus că este în stare de șoc și chiar a plâns astăzi. Din fericire, în momentul producerii incendiului nimeni nu se afla acasă.

Astfel, Ilie a povestit că a plecat dimineață de acasă, iar când s-a întors a încercat să deschidă ușa, însă nu i-a reușit. La fel, s-a întâmplat și în cazul ușii din spate. Atunci, a fost nevoit să facă o gaură în perete, pentru a intra în casă și a scăpa din lucruri.

„Sunt în stare de șoc, dar zâmbesc pentru că nu știu ce reacție să am. Am și plâns azi. Dar eu știu un lucru, că totul se întâmplă pentru binele nostru. Cred că Dumnezeu a permis ca acest lucru să se întâmple pentru ca să mă facă pe mine mai tare, a spus vloggerul.

Deocamdată nu se știe de la ce a pornit incendiul.

Ilie Bivol este cel mai popular vlogger din Moldova, având peste un milion de abonați pe pagina sa de youtube.

Cei care doresc să-l ajute pe Ilie Bivol, o pot face aici.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Social

Gest disperat la Taraclia: Un deţinut şi-a dat foc în sala de judecată

Publicat

pe

De către

Un deţinut, care îşi ispășeşte pedeapsa în Penitenciarul nr.1, şi-a dat foc în sala de judecată, protestând astfel asupra modului în care instanţa îi examinează plângerile.

Incidentul a avut loc vineri, 5 ianuarie, în timp ce un complet de judecată îi examina contestaţiile privind sancţiule aplicate de către administraţia închisorii, anunță CrimeMoldova.com.

Deţinutul Vasile Guştei, care a folosit o substanţă inflamabilă pentru a se incendia, s-a ales cu arsuri pe corp, dar nu a fost spitalizat. Guştei a comunicat pentru CrimeMoldova că a recurs la acest gest, deoarece judecătorul i-a respins mai multe solicitări în timp ce-i examina plângerile.

Condamnatul a comunicat că și-a dat foc cu un dizolvant pentru vopsele, rămas în urma lucrărilor de reparaţie din penitenciar.

Solicitat de CrimeMoldova, Oleg Pantea, şeful serviciului de presă al Departamentului Instituţiilor Penitenciare, a confirmat incidentul şi a precizat că deţinutul a aprins o pungă din polietelenă. „Gardienii au reacţionat imediat, nimeni nu a avut de suferit”, a spus Pantea.

Citește mai departe

Social

Creştinii ortodocşi de stil vechi sărbătoresc Crăciunul

Publicat

pe

De către

Creştinii ortdocşi pe stil vechi sărbătoresc astăzi, 7 ianuarie, Crăciunul, în timp ce ortodocşii de calendar nou îl prăznuiesc pe Sfântul Ioan Botezătorul.

În ziua de Crăciun, fiecare creștin ortodox de rit vechi merge la biserică, la Liturghie, apoi, la prânz, familiile se reunesc la masa tradițională. În această zi, este dezlegare la orice fel de bucate, iar cei care până acum au ţinut postul Crăciunului se pot înfrupta cu sarmale, piftie și colaci copţi.

Colindătorii poartă trăistuţe în care pun darurile oferite de gazde, obiceiul semnificând noroc şi belşug în casa gospodarului. Cadoul tradițional pentru colindători este pâinea (simbol al belșugului), pentru flăcăi – colaci mari pregătiți special, pentru copii – colaci mai mici, hulubi, înnodăței, nuci și bomboane.

În anul curent, în Pastorală la Naşterea Domnului, mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove Vladimir a îndemnat credincioșii din țară şi din afara hotarelor să lupte pentru păstrarea credinței noastre, căci și în zilele noastre, totuși, se duce încă o mare luptă împotriva credinței.

“Se luptă prin diferite mijloace, dar mai ales se caută ca omul modern să fie momit și sedus prin descoperirile și progresele științifice și tehnologice, ce sunt îngăduite de Dumnezeu, ca să le cunoască lumea. Se caută ca, ademenindu-l și înșelându-l prin acestea, omul să se închine și ”să slujească făpturii în locul Făcătorului””, se arată în mesajul mitropolitului.

“Iubiți frați și surori, păstrați credința în Hristos Dumnezeu-Pruncul, îndrăzniți întru El, nu vă temeți de nimic și nimeni; împărtășiți-vă din Potirul Domnului și primiți-L astfel pe Hristos în peșterile calde ale sufletelor voastre pentru a fi vii prin El”, ase mai arată în Pastorală la Naşterea Domnului.

Citește mai departe

Social

Trei bărbați din Puhăceni au înjunghiat un tânăr și i-au incendiat corpul. Probelele le-au ascuns în curtea unuia dintre ei

Publicat

pe

De către

Trei bărbați, cu vârste cuprinse între 19 și 45 de ani, au fost reținuți pentru uciderea unui tânăr pe teritoriul satului Puhăceni, raionul Anenii Noi.

Aceasta după ce, la 20 octombrie 2017, în Inspectoratul de Poliţie Anenii Noi s-a adresat un locuitor al satului Puhăceni, care a comunicat despre dispariţia feciorului său în vârstă de 22 de ani. În urma acestei sesizări, angajații Inspectoratului de Poliţie Anenii Noi au întreprins masuri necesare de căutare a persoanei dispărute.

Astfel, polițiștii din Anenii Noi au stabilit că trei locuitori ai satului Puhăceni au consumat băuturi alcoolice împreună cu tânărul de  22 ani, iar ulterior între ei s-a iscat o ceartă.

Suspecții l-au înjunghiat pe tânăr, după care au încercat să ascundă cadavrul acestuia, prin incendierea corpului. Ulterior, au ascuns probele în curtea unuia dintre cei suspectați.

În urma declaratiilor și acțiunilor de urmărire penală, de la locul infracțiunii au fost preluate osemintele care vor fi expertizate în condiții de laborator, pentru a stabili apartenența.

Actualmente, cei trei suspecți își recunosc vina integral și sunt arestați pe un termen de 30 de zile.

Pe cazul dat a fost pornită cauză penală pentru “Omor intenţionat”.

Citește mai departe
Advertisement Enter ad code here

Ultimele Știri

Social11 ore în urmă

Casa celui mai popular vlogger din R.Moldova a luat foc. Ilie Bivol, cu ochii în lacrimi//VIDEO

Vloggerul a postat pe contul său de youtube un video în care roagă ajutor, cât de mic nu ar fi.

Externe14 ore în urmă

Un bătrân a fost păcălit că s-au schimbat banii și a rămas fără aproape 14.000 de lei

Un bătrân a fost păcălit că s-au schimbat banii și a rămas fără aproape 14.000 de lei și zece galbeni....

Externe16 ore în urmă

O sanie trasă de mașină pe asfalt scoate scântei// VIDEO

Distracţie periculoasă într-o parcare din Vâlcea. În lipsa zăpezii, un tânăr s-a dat cu sania, tras de maşină, direct pe...

Social19 ore în urmă

Gest disperat la Taraclia: Un deţinut şi-a dat foc în sala de judecată

Un deţinut, care îşi ispășeşte pedeapsa în Penitenciarul nr.1, şi-a dat foc în sala de judecată, protestând astfel asupra modului...

Social22 de ore în urmă

Creştinii ortodocşi de stil vechi sărbătoresc Crăciunul

Creştinii ortdocşi pe stil vechi sărbătoresc astăzi, 7 ianuarie, Crăciunul, în timp ce ortodocşii de calendar nou îl prăznuiesc pe...

Externe2 zile în urmă

America de Nord: Rechini îngheţaţi, elani îngropaţi în zăpadă, cascada Niagara îngheţată

Valul de frig care se abate în această perioadă asupra nordului continentului nord-american afectează şi fauna sălbatică, inclusiv rechinii, mai...

Externe2 zile în urmă

Panică pe aeroportul din Toronto. Două avioane s-au ciocnit pe pistă s-au ciocnit, iar unul a luat foc// VIDEO

Un avion care era tractat a intrat în coliziune cu o aeronavă care aterizase recent şi aştepta să parcheze,

Advertisement

Opinii