Connect with us

Publicat

pe

Un bărbat în vârstă de 63 ani, locuitor al satului Fântânița raionul Drochia, este cercetat penal pentru comercializarea drogurilor în cantități mari.

Astfel, la 28 martie, ofițerii de investigații ai Inspectoratului de poliție Drochia au efectuat mai multe achiziții de control, iar ca rezultat, bărbatul a fost prins în flagrant în timp ce comercializa droguri, și anume ”marijuana”,  în  cantitate de circa 2 kg și 600 gr. Bărbatul vindea  marfa  în centrul satului.

La fața locului, angajații poliției au efectuat o percheziție corporală, depistând asupra bănuitului 1800 lei și două telefoane mobile.

Totodată, polițiștii au efectuat o percheziție autorizată la domiciliul bărbatului, unde au depistat și ridicat semințe de marijuana în cantitate de 0,5 kg și un borcan de 3 litri cu substanțe vegetale.

În cest caz a fost intentat un dosar penal, iar pentru acțiunile ilegale bărbatul riscă privațiune de libertate pe o perioadă de la 3 la 7 ani.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Diverse

Silvia Radu l-a demis pe directorul Spitalului Municipal Nr.1: Curățenia în sistemul medical continuă

Publicat

pe

De către

Primarul interimar al capitalei Silvia Radu l-a eliberat din funcție pe Iurie Dondiuc, directorul Spitalului Municipal Nr.1. Dispoziţia a fost emisă astăzi, 30 martie.

Potrivit acesteia, directorul spitalului a fost eliberat din funcţie pentru controlul slab asupra activităţilor subdiviziunilor spitalului, din cauza numeroaselor plângeri din partea pacienţilor şi pentru inacţiunile de a elimina deficienţele în activitatea spitalului.

“Curățenia în sistemul medical continuă”, și-a comentat decizia Silvia Radu pe pagina sa de Facebook.

Aceasta a amintit că în timpul unui control “l-a găsit la chef” pe directorul instituției medicale în mijlocul zilei de muncă, precizând totuși că la baza deciziei stă modul de administrarea a spitalului.

“Plângerile venite de la cetățeni descriu foarte bine sistemul impus în ultimii ani de către Moldovanu, Dondiuc și alții, care au făcut totul ca sistemul să lucreze exclusiv în folosul lor și nicidecum în folosul pacienților și implicit al locuitorilor Chișinăului”, a declarat Silvia Radu.

Joi, Silvia Radu a semnat dispoziția de eliberare din funcție și a șefului direcției municipale Sănătate Mihai Moldovanu.

Pe de altă parte, Iurie Dondiuc a declarat pentru TV8 că a fost eliberat din funcție ilegal și urmează să consulte juriștii în acest sens.

Eu cred că această demitere a fost ilegală, fiindcă eu mă aflu în concediu anual, în legătură cu necesitatea susținerii tezei. Contractul individual de muncă eu nu l-am încheiat cu Primăria, dar cu Direcția Sănătății”, a menționat Dondiuc.

Citește mai departe

Diverse

Plăcuțele auto nu vor mai fi ridicate. Proiectul a fost votat în lectură finală

Publicat

pe

De către

nspectorii de patrulare nu vor mai ridica plăcuțele de înmatriculare ale automobilelor parcate neregulamentar. Un proiect de lege în acest sens a fost votat în lectură finală. Astfel, metoda de sancționare a șoferilor care încalcă regulile de parcare va fi schimbată.

„Constatăm că practica ridicării plăcuțelor de la vehiculele parcate ilegal este una ineficientă, care nu oferă soluții pentru combaterea practicii de staționare sau parcare ilegală, ba din contra, creează dificultăți atât pentru conducătorii auto, cât și pentru polițiști”, a declarat în acest sens deputatul Partidului Democrat Valentina Buliga.

În prezent, conducătorii auto care au rămas fără plăcuțe de înmatriculare sunt nevoiți să plătească un evacuator pentru transportarea mașinii, fiindcă circulația fără ele este interzisă. Acestea sunt restituite doar după întocmirea unui proces-verbal de contravenție.

Citește mai departe

Diverse

Ceban: Sandu și Năstase joacă așa cum le cântă Plahotniuc

Publicat

pe

De către

Candidatul socialiștilor la primăria capitalei, Ion Ceban, a comentat susținerea oferită de PAS pentru Andrei Năstase. El a numit această alianță previzibilă și a sugerat că, de fapt, se „întoarce o veche datorie”, făcând aluzie la faptul că Năstase a susținut-o pe Sandu la prezidențiale, notează Agora.

„Cu privirea la susținerea candidatului PPDA de către PAS, această rocadă era prognozabilă.
Se întoarce o veche datorie. Maia Sandu a pierdut la alegerile prezidențiale. Acum îi va permite lui Andrei Năstase să piardă la alegerile primarului. Vor fi chit. Ambii cu pierderi în fața socialiștilor”, consideră Ceban.

Socialistul sugerează că Năsase și Sandu „au acționat după scenariul propus de Vlad Plahotniuc”, care a spus anterior că PD va susține candidatul comun pro-european, asta deși cele două partide au refuzat colaborarea cu PD.

„Înțelegem că eurounioniștii și sponsorii lor externi testează, la pachet, mai mulți candidați, ca să vadă cine dintre ei va fi apt să iasă în turul 2 împotriva socialiștilor. Dar se poate întâmpla ca cetățenii să pună punct acestor alegeri încă din turul 1. Există șanse mari ca orășenii să aleagă un primar socialist din primul tur și să pună punct perioadei de 11 ani de guvernare eurounionstă în Chișinău. O perioadă a corupției, degradării și mizeriei”, a mai adăugat Ceban.

Amintim că astăzi PAS și-a confirmat susținerea pentru Andrei Năstase la alegerile locale anticipate din 20 mai.

Citește mai departe
Advertisement

Ultimele Știri

Social6 minute în urmă

Doua tone de fructe, ridicate de poliţiști din Piaţa Centrală// VIDEO

Oamenii legii au retras fructele, în urma unor verificări care au avut loc, după ce au parvenit plângeri din partea...

Justiție30 de minute în urmă

Fostul deputat Chiril Lucinschi, condamnat la 5 ani și 6 luni de închisoare

Fostul deputat Chiril Lucinschi a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de închisoare într-un penitenciar de tip semi-închis...

Externe2 ore în urmă

Anunțul unui laborator britanic tulbură apele în ancheta privind otrăvirea lui Serghei Skripal

Şeful laboratorului militar britanic din Porton Down, Gary Aitkenhead, a declarat, pentru Sky News, că acest centru nu a putut...

Social3 ore în urmă

Un grup de experţi NATO se află într-o vizită de asistenţă la Ministerul Apărării

Un grup de experţi NATO  se află, în perioada 3-5 aprilie, într-o vizită de asistenţă la Ministerul Apărării. Scopul vizitei...

Justiție3 ore în urmă

Doi agenți de patrulare, trimiși în judecată. Au forţat un șofer să urce în maşina poliţiei, unde l-au stropit cu gaz lacrimogen

Doi inspectori de patrulare vor fi trimiși în judecată pentru tratament inuman şi degradant comise asupra unui conducător auto care...

Social5 ore în urmă

La Chişinău va fi organizat Iarmarocul de Paşti – 2018. Târgul Pascal va fi amenajat în Scuarul Catedralei

La Chişinău se va organiza, în perioada 4 – 7 aprilie, tradiţionalul Iarmaroc de Paşti. În acest an, Târgul Pascal...

Social5 ore în urmă

Cum scapi într-o singură zi de cataractă și glaucom, inamicii principali ai vederii. Sfaturile oftalmologului Vera Chiriac

Cataracta și glaucomul sunt unii dintre cei mai de temut dușmani ai vederii! În stadiu incipient, afecțiunile nu provoacă simptome...

Advertisement

Opinii