Connect with us

Politică

Vlad Plahotniuc anunță remanieri în cadrul Guvernului

Publicat

pe

Liderul Partidului Democrat Vlad Plahotniuc a anunțat astăzi că în cadrul Guvernului condus de Pavel Filip vor avea loc remanieri. Acestea se vor produce la propunerea premierului, pentru a spori performanța echipei, pe care o conduce.

Anunțul a fost făcut astăzi de liderul partidului de guvernare, după ședința Consiliului Politic Național al PDM.

Astfel, Vlad Plahotniuc a menționat că Guvernul actual a făcut multe lucruri bune pentru perioada, în care activează. În majoritatea domeniilor Executivul a mișcat lucrurile puternic din loc, dar mai sunt domenii, în care, deși s-au produs reforme bune, așteptările oamenilor sunt mai mari.

„Și dacă ne-am angajat să dezvoltam aceste domenii mai departe, atunci trebuie să aducem oameni, care pot să facă acest lucru. Am discutat în acest context cu premierul, și dumnealui, pentru a spori performanța echipei, pe care o conduce, propune să opereze schimbări în componența Guvernului”, a declarat președintele PDM.

Vlad Plahotniuc a menționat că în următoarele zile, va fi efectuată o analiză mai detaliată, iar marți, în ședința săptămânală a formațiunii, vor fi discutate remanierile necesare din cadrul Guvernului.

Astfel, încât tot ceea ce ne propunem să facem pentru oameni si pentru Moldova să poată fi îndeplinit în mod real”, a adăugat Plahotniuc.

Guvernul condus de Pavel Filip a suportat remanieri în luna decembrie 2017. Atunci, președintele PDM Vlad Plahotniuc a anunțat șapte noi membri ai Executivului: ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale – Svetlana Cebotari, vicepremier pentru Integrare Europeană – Iurie Leancă, ministrul Justiției – Alexandru Tănase, ministrul Economiei – Chiril Gaburici, vicepremier pentru Reintegrare – Cristina Lesnic, ministrul Agriculturii – Liviu Volconovici și ministrul de Externe – Tudor Ulianovschi.

La 13 martie 2018, Vlad Plahotniuc a propus-o pe Victoria Iftodi, care era judecător la Curtea Constituțională, în funcția de ministru al Justiției, în locul lui Alexandru Tănase care și-a anunțat demisia din funcție.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Alegeri

Circumscripția 38, Hâncești / Portretele candidaților

Publicat

pe

La 26 decembrie 2018, a început desemnarea și înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Partidele și persoanele mai mult sau mai puțin cunoscute s-au grăbit să depună documentele pentru înscrierea în cursa electorală din 24 februarie 2019.

În acest sens, Moldova.org a decis să vă prezinte, în mod aleatoriu, portretele tuturor candidaților care și-au înregistrat grupurile de inițiativă pentru cele 51 de circumscripții uninominale.

Circumscripția nr. 38 include localități din r-nul Hâncești: orașul Hâncești, Bălceana, Bobeica, Boghiceni, Bujor, Cățeleni, Ciuciuleni, Cotul Morii, Crasnoarmeiscoe, Drăgușenii Noi, Fundul Galbenei, Ivanovca, Lăpușna, Logănești, Mereșeni, Mirești, Nemțeni, Obileni, Onești, Pașcani, Pervomaiscoe, Secăreni, Șipoteni, Sofia, Stolniceni.

Lista secțiilor de votare din circumscripția nr. 38 Hâncești

1. Alexandru Botnari, candidat PDM

Alexandru Botnari este primarul orașului Hâncești din 2003. A aderat la PDM în 2009, iar astăzi este vicepreşedinte al acestui partid. Deţine cote părți în două firme – Petrocub și Alexsol Prim. În 2014, Moldova Curată a scris despre candidat că firma acestuia a încheiat câteva contracte cu primăria Hâncești. În 2018, primarul orașului a ajuns în atenția publică după ce două străzi din localitate au primit numele tatălui și soacrei primarului.

2. Petru Cordineanu, candidat PSRM

Petru Cordineanu are 55 de ani și este deputat în parlament din 2017. Corduneanu, pe atunci şef al Direcţiei ordine publică la Ministerului Afacerilor Interne, a fost acuzat de maltratarea fostei deputate Valentina Cuşnir, în noaptea de 7 spre 8 aprilie 2009. În 2014, el a fost declarat nevinovat. Înainte de a ajunge deputat, candidatul a fost consilier municipal Chișinău.

3.Victor Perțu, candidat al PP „Șor”Victor Perțu are 41 de ani și deține funcția de director general al „Apă-Canal” Orhei. Este reprezentantul împuternicit în Hâncești al Partidului Politic Șor. A fost șef al serviciului juridic al Preturii Ciocana. În 2016 acesta a fost reprezentantul Innei Popenco, candidata Mișcării Ravnopravie, la Comisia Electorală Centrală.

4. Grigore Cobzac, candidat ACUM


Grigore Cobzac are 60 de ani și este deputat în Parlament din partea PLDM. Potrivit anticoruptie.md, Compania Digricom SRL, controlată de familia Cobzac și condusă de fiul său, Victor, a obţinut din contracte cu autorităţile publice, pe care tot deputatul le gestiona, fiind pe atunci președintele Consiliului Raional Hâncești, în valoare de zeci de milioane de lei.

5. Silviu Ioniță, candidat independent

Silviu Ioniță candidează independent. Este președintele Tinerilor Liberali Democrați din Hâncești. Are 20 de ani. Și-a făcut studiile la Colegiul de Construcții din Hâncești.

6. Sergiu Ioniță, candidat PNL

Sergiu Ioniță are 40 de ani și de profesie este medic veterinar. Deține compania SC “Ioniser” SRL. Este consilier în Consiliul orășenesc Hâncești. Ioniță a candidat în 2009 la alegerile parlamentare pe lista Partidului Social Democrat. Bărbatul a mai candidat la alegerile locale în 2015 pentru primăria Hâncești din partea PNL.

7. Mircea Șura, candidat PL

Deocamdată, nu există nicio informație despre acest candidat, iar reprezentanta Partidului Liberal, Mihaela Bîtcă a declarat că vor prezenta candidații după ce aceștia vor fi înscriși la CEC.

Citește mai departe

Alegeri

Guvernul a permis construcția de spații locative asociației „Lăutarii”, condusă de Botgros

Publicat

pe

Guvernul a aprobat ieri, 18 ianuarie, unele modificări la Hotărârea Guvernului privind transmiterea cu titlu gratuit a sectorului de teren – proprietate publică a statului cu suprafața de 0,2754 ha din folosința SA Calea Ferată din Moldova în folosința Asociației Cultural-Artistice „Lăutarii”, pentru construcția unui obiect de menire social-culturală.

Asta le-ar permite construcția de spații locative destinate motivării și susținerii tinerelor talente, inclusiv infrastructură specializată – Centru Internațional Folcloric „Lăutarii”, care va include școala lăutărească, studio de imprimări audio, cramă-muzeu și altele.

Hotărârea a fost aprobată pe 19 noiembrie 2007, de către Guvernul Tarlev

La sfârșitul lunii decembrie 2018, dirijorul Orchestrei Naționale de muzică populară „Lăutarii” a participat la forumul PDM și și-a anunțat susținerea pentru Pavel Filip, candidat pe circumscripția nr. 20, Strășeni.

Maestrul Nicolae Botgros candidează independent pe circumscripția nr. 42. Cantemir-Cahul. Acesta a completat listele de semnături în aceeași zi când i-au fost eliberate. Cum explică artistul asta, citiți aici.

Citește mai departe

Alegeri

Circumscripția 7, Soroca/ Portretele candidaților

Publicat

pe

De către

La 26 decembrie 2018, a început desemnarea și înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Partidele și persoanele mai mult sau mai puțin cunoscute s-au grăbit să depună documentele pentru înscrierea în cursa electorală din 24 februarie 2019.

În acest sens, Moldova.org a decis să vă prezinte, în mod aleatoriu, portretele tuturor candidaților care și-au înregistrat grupurile de inițiativă pentru cele 51 de circumscripții uninominale.

Circumscripția 7, Soroca, include următoarele localități: or. Soroca, Bulboci, Căinarii Vechi, Cosăuți, Dubna, Egoreni, Hristici, Nimereuca, Ocolina, Parcani, Pârlița, Racovăț, Redi-Cereșnovăț, Regina Maria, Rublenița, Schineni, Stoicani, Trifăuți, Vasilcău, Vărăncău, Vădeni, Volovița, Zastânca.

Vedeți lista secțiilor de votare din Circumscripția 7.

1. Alexandru Cimbriciuc, candidat independent

Alexandru Cimbriciuc are 50 de ani și este politician, jurist și om de afaceri. În perioada 2009-2014, el a fost deputat de pe listele Partidului Liberal Democrat din Moldova. În martie 2015, Cimbriciuc a fost numit în funcția de Viceministru al Apărării, iar în mai 2016 și-a dat demisia, în urma unui scandal pe care l-a generat fiul acestuia și a apariției în presă a informației precum că ar fi intimidat un jurnalist. Tot în acea perioadă el s-a retras din calitate de membru al Partidului Liberal Democrat din Moldova. El a fost colaborator MAI și directorul unei organizații particulare de pază. 

2. Victor Său, candidatul Partidului Democrat din Moldova

Victor Său are 47 de ani și este primarul mun. Soroca. Acesta este primar deja la al doilea mandat. În acest timp el a reușit să treacă pe la trei partide. În anul 2007 era pe lista Partidului Național Liberal, ulterior a trecut în Partidul Liberal Democrat din Moldova, iar peste câțiva ani, s-a alăturat Partidului Democrat. El este licențiat în drept și în administrarea publică. 

3. Alla Pilipețcaia, candidata Partidului Socialiștilor din Moldova

Pilipețcaia are 46 de ani, este inginer și președinta Organizației Teritoriale PSRM din Soroca. La sfârșitul anului 2018, Rise.md scria că Pilipețcaia administrează Debut-Sor SRL, companie la care deține și 50% din acțiuni. Potrivit datelor AAP, Debut-Sor este unul dintre agenții economici din Soroca care câștigă licitații publice. În 2018 firma a oferit Direcției Învățământ Soroca servicii de transport în sumă de peste 130 de mii de lei, iar Internatului Psihoneurologic din Bădiceni, Soroca, i-a furnizat produse alimentare în sumă de circa 54 de mii de lei. În anii trecuți firma a mai câștigat și alte licitații publice, cele mai importante contracte fiind semnate tot cu Direcția Învățământ Soroca: în 2017, în sumă de pe peste 170 de mii de lei, iar în 2016 — 174 de mii de lei.

4. Elena Bodnarenco, candidata Partidului Comuniștilor din Moldova

Elena Bodnarenco are 53 de ani și este deputată din partea Partidului Comuniștolor. Din 2011 până în ianuarie 2015, Elena Bodnarenco a fost primara orașului Soroca. De profesie ea este economist, jurist, magistru în domeniul administrației publice.

Aici puteți găsi declarația de avere și interese personale.

5. Maxim Melnic, candidatul Partidului Șor

Maxim Melnic are 34 de ani și este președintele Organizației Teritoriale din Soroca. Acesta este specializat în business și administrare. El este și administratorul unui SRL „Sor-Imobil”, ce prestează servicii de vânzare și cumpărare a bunurilor imobile.

6. Larisa Ungurean, candidata Blocului ACUM

Larisa Ungurean este profesoară de geografie și biologie la Liceul Teoretic „Constantin Stere” din Soroca. Totodată, ea ocupă funcția de președintă a Organizației Teritoriale PAS, Soroca.

7. Iurie Todirean, candidat independent

Todirean este vicepreședintele raionului Soroca. În anul 2016, el a fost exclus din lista formațiunii Partidul Nostru, pentru că a votat pentru demisia președintelui raionului Soroca, Mihai Mâțu, care era ales pe listele PLDM. În anul 2015, el a candidat pentru funcția de primar al or. Soroca, însă a fost înfrânt, în turul II, de către contracandidatul Victor Său.

Aici găsiți declarația de avere și interese personale.

8. Anastasia Televca, candidatul Partidul Nostru

Anastasia Televca este învățătoare, consilier local și preşedinta Organizaţiei Teritoriale Soroca.

9. Serghei Manchevici, candidatul Partidului Liberal

Serghei Manchevici este medic urolog la Spitalul Raional Soroca.

Citește mai departe
Advertisement

Ultimele știri

Securitate45 de minute în urmă

Facebook elimină sute de pagini false, conturi legate de Sputnik

Facebook a eliminat sute de pagini, grupuri și conturi de pe Facebook și Instagram pentru că au făcut parte din...

Alegeri2 ore în urmă

Circumscripția 38, Hâncești / Portretele candidaților

La 26 decembrie 2018, a început desemnarea și înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Partidele și...

Social3 ore în urmă

FALS marca Komsomoliskaia Pravda \ Maia Sandu: „Când vom ajunge la conducere, toți vor vorbi în limba română”

Publicația KP.md a publicat pe 18 ianuarie un articol cu titlul „Maia Sandu: „Când vom ajunge la conducere, toți vor...

Economie3 ore în urmă

Cifra săptămânii: 6975 lei, salariu mediu pentru 2019

Salariul mediu lunar pe economie prognozat pentru anul 2019 constituie 6975 de lei. Cuantumul salariului mediu lunar pe economie prognozat...

Alegeri4 ore în urmă

Guvernul a permis construcția de spații locative asociației „Lăutarii”, condusă de Botgros

Guvernul a aprobat ieri, 18 ianuarie, unele modificări la Hotărârea Guvernului privind transmiterea cu titlu gratuit a sectorului de teren –...

Social5 ore în urmă

Au fost date în exploatare apartamentele afectate de explozie de pe bd. Moscova

8 din cele 10 locuințe renovate au fost prezentate autorităților de către antreprenor, iar alte două apartamente sunt la etapa...

Social20 de ore în urmă

Jaf într-un oficiu de creditare din Bălți. Un individ a furat toți banii și brățara din aur a angajatei// VIDEO

Oficiul unei firme de creditare nebancare din Bălți a fost prădat, chiar în timpul zilei. Un individ, care purta cagulă...

Advertisement

Electorala 2019

Alegeri21 de ore în urmă

Circumscripția 7, Soroca/ Portretele candidaților

La 26 decembrie 2018, a început desemnarea și înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Partidele și...

Alegeri23 de ore în urmă

PSRM despre decizia Guvernului de a deschide 11 secții de vot în Rusia: Lipsește sute mii de cetățeni de dreptul la vot

Partidul Socialiștilor și-a exprimat astăzi „indignarea profundă” față de decizia Guvernului de a deschide 11 secții de votare pe teritoriul...

Alegeri24 de ore în urmă

Circumscripția 6, Drochia/ Portretele candidaților

La 26 decembrie 2018, a început desemnarea și înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Partidele și...

AlegeriO zi în urmă

Guvernul a decis: Peste hotare vor fi deschise 125 secții de vot la alegerile din 24 februarie

La alegerile parlamentare din 24 februarie curent vor fi deschise 125 de secții de vot peste hotarele R. Moldova, cu...

AlegeriO zi în urmă

Andrian Candu: Consider că e o greșeală că Maia Sandu merge în circumscripția nr.50

Președintele Parlamentului Andrian Candu, care este și vicepreședintele Partidului Democrat, consideră că este o greșeală că lidera Partidului Acțiune și...

AlegeriO zi în urmă

PNL a depus actele la CEC pentru înregistrarea în cursa electorală

Partidul Național Liberal a depus la Comisia Electorală Centrală actele pentru a fi înregistrat la alegerile parlamentare din 24 februarie,...

Alegeri2 zile în urmă

Circumscripția nr. 51 / Portretele candidaților

La 26 decembrie 2018, a început desemnarea și înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Partidele și...

Advertisement

Opinii

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com