Traian Băsescu: Șapte localități din R.Moldova au votat simbolic Unirea cu România. Mai urmează alte 20 de localități

“Șapte localități din Republica Moldova au votat simbolic Unirea Republicii Moldova cu România. Din câte știu, mai urmează vreo 20 de localități să facă aceasta”, a declarat fostul președinte al României Traian Băsescu la emisiunea „Punctul pe azi” de la TVR Moldova.

Politicianul a declarat că lucrurile se mișcă “în direcția reunificării Țării și numai politicienii obtuzi nu văd lucrul acesta”.

” Dar dacă politicienii nu îl vor vedea să știți că s-ar putea să se trezească ei tractați de popor, în loc să tracteze ei poporul spre o soluție. Marea Unire s-a făcut cu poporul tractat de politicieni, iar reunificarea s-ar putea face cu politicienii din Republica Moldova tractați de popor “, a menționat fostul președinte.

Traian Băsescu a spus că a avut întâlniri cu cetățenii din Ialoveni, Cahul, Bălți, cu studenții de la Chișinău, iar în viitor va merge și la Comrat, chiar dacă au fost avertizări că acolo nu este dorit.

“Nu am obiectiv personal de evoluție politică în Republica Moldova. singurul meu obiectiv este să vorbesc cinstit cu românii din stânga Prutului să le arăt calea corectă. pentru că nici proeuropenii, nici proasiaticii nu le spun adevărul cetățenilor Republicii Moldova”, a adăugat Traian Băsescu.

Precizăm că mai multe localități din Republica Moldova, printre carel Opaci din raionul Căuşeni, comuna Parcova din raionul Edineţ, satul Feşteliţa din raionul Ştefan Vodă, Bardar, Ruseştii Noi și Văsieni din raionul Ialoveni, au adoptat o declarație simbolică  de Unire a Republicii Moldova cu România,

„Facem această Unire acum, în suflet şi ca reparaţie morală pentru suferinţele trecutului şi ale prezentului, de la chinul buneilor noştri smulşi împotriva voinţei lor de la trupul patriei istorice de voia lui Hitler şi a lui Stalin, supuşi execuţiilor, deportărilor şi foametei, la greutăţile pe care le trăim acum noi, cei de azi. Facem Unirea cu cei de aceeaşi limbă şi tradiţie cu noi pentru ca fii şi nepoţii noştri să se bucure de un viitor de libertate şi avuţie, de şansele de împlinire pe care generaţiile noastre nu le-au avut”, se arată în Declarația votată de consilierii locali.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.