Toshiba dezvolta ecrane 3D

Toshiba a anuntat o noua tehnologie care face ca imaginile 3D sa para ca ar fi pozitionate la cativa centimetri de suprafata unui ecran special creat, atunci cand se priveste dintr-un anumit unghi.

Noua tehnologie deschide noi orizonturi in aplicatiile pentru afisaje 3D, inclusiv e-learning, simulari ale constructiilor si peisajelor, precum si jocuri arcade. Toshiba continua sa redefineasca tehnologia, prin introducerea integrarii controlului touchscreen, dar are in plan vanzarea de produse bazate pe aceasta tehnologie doar in cativa ani. Afisajele 3D nu necesita accesorii, precum ochelari speciali care sa proiecteze diferit imaginile pentru fiecare ochi. Noile afisaje constau din micro-lentile care controleaza directarea emisiei imaginii si suporta software care creaza imagini.

Tehologia 3D de baza este limitata in ce priveste unghiul de vizualizare din care poate sa afiseze imagini 3D. Noile afisaje Toshiba implica un sistem de integrare a imaginii, care reproduce razele de lumina intr-un mod similar cu cele produse de obiectele reale. Acest lucru creaza, insa, principala problema : distanta. Diferenta dintre distanta de la ochi si centrul afisajului si de la ochi la marginile si colturile afisajelor este mai mare pentru afisajele flat.

Cauatand sa reproduca imagini 3D naturale pe un afisaj flat, Toshiba a dezvoltat un software care utilizeaza 10 sau mai multe imagini ale unui obiect, inclusiv imagini in miscare, care apoi proceseaza si reproduce imaginile tridimensional cu un unghi mai larg de vizualizare.

Toshiba va oferi atat software-ul cat si harwarele ca o solutie completa, in momentul in care va incepe distribuirea. Efectul 3D poate fi vizualizat la un unghi de 30 grade de la centrul ecranului, si de la o distanta de peste 30 cm, iar naturaletea si semnalul imaginii permit o vizualizare mai indelungata, potrivit companiei.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare