Connect with us
"
"

Important

Top 5 cele mai citite articole pe Moldova.org

Publicat

pe

Continuăm să facem totalizările pentru anul 2018. În continuare, Moldova.org vă propune topul celor mai citite știri de pe site.

Locul 5

Zece FEMEI care au schimbat istoria Basarabiei și de care nu știai

Femeia basarabeană… Necunoscută în trecut, neînțeleasă nici astăzi, învăluită într-o rană ademenitoare a vremii.  Mai jos vă prezentăm zece femei care au schimbat istoria Basarabiei, celebre în epocile sale, care au lăsat o moștenire demnă de urmat.

Locul 4

20 de lucruri pe care le-a făcut noul prim-ministru al Armeniei în două luni de conducere  

Pe 8 iulie, s-au făcut două luni de când Nikol Pashinyan este prim-ministrul Armeniei. Pashinyan a ajuns în această funcție după ce a avut loc Revoluția de Catifea. Protestele masive în Armenia au început când fostului președinte al Armeniei Serzh Sargsyan (9 aprilie 2008 – 9 aprilie 2018), i s-a terminat mandatul și a fost desemnat prim ministru. Sargsyan a fost președintele Partidului Republican din Armenia, partid care a deținut majoritatea parlamentară.  

Locul 3

La revedere, Dorin 

La revedere, Dorin. Drum bun mai departe. Mai departe de Primărie. Ai fost un primar prost, dar câțiva ani ai fost primarul meu. Te-am ales eu și alții ca mine, care, de îndată ce am împlinit 18 ani, am mers la vot pentru tine și PL. Unii am reușit chiar să ne convingem și părinții să voteze cu tine. Ți-am strigat numele în piață în aprilie 2009.

Locul 2

Accident pe traseul Ialoveni-Costești. Un microbuz plin cu pasageri s-a răsturnat// VIDEO 

Un microbuz plin cu pasageri s-a răsturnat pe traseul Ialoveni-Costești. Microbuzul a derapat și s-a răsturnat într-un șanț de la marginea drumului. Potrivit primelor informații, victime nu sunt, doar câteva persoane s-au ales cu traume.  

Locul 1

Respinsă la Chișinău din cauza înălțimii, a devenit polițistă în SUA! INTERVIU cu Irina Celpan 

Povestea Irinei pare ruptă din filmele despre „American dream”. A mers pentru prima dată în SUA, în statul Delaware, pentru câteva luni, pentru a munci și strânge bani pentru anul universitar de la Chișinău, iar ce a găsit acolo a ambiționat-o să își urmeze visul – cel de a deveni polițistă. A fost o cale deloc ușoară, mărturisește chiar ea, însă dragostea pentru munca pe care o face zilnic nu-i lasă loc de regrete. Irina Celpan a povestit pentru Moldova.org despre provocările pe care le-a avut ultimii ani, viața peste ocean și frumusețea meseriei de polițist.   

Jurnalistă și racheta redacției, omul cu idei și cu metode verificate de a le aduce la viață. Nu există subiect pe care să nu-l îmblânzească Georgeta, cu viteză, talent și atenție la detalii.

Citește mai departe
Advertisement

Important

Cum să fii un tată mai bun? Explicăm: despre independența copiilor

Publicat

pe

De către

Cât trebuie să ne protejăm copilul? Când și cum îi permitem să fie indepenent?

Vorbim cu Adriana Boroș și Maxim Moșnoi despre independența copiilor.

Episodul 5 – Protejarea și independența copilului

Cât trebuie să ne protejăm copilul? Când și cum îi permitem să fie indepenent? Vorbim cu Adriana Boroș și Maxim Moșnoi despre independența copiilor.

Geplaatst door Moldova.org op Vrijdag 19 juni 2020

Citește mai departe

Divertisment

Primul sărut. Povestește comunitatea LGBT+ din Moldova

Publicat

pe

De către

Cu ocazia lunii iunie, în care sărbătorim comunitatea LGBT+ și drepturile lor, i-am rugat pe membrii comunității să ne povestească despre primul lor sărut.

Primul sărut, povestește comunitatea LGBT+

Cu ocazia lunii iunie, în care sărbătorim comunitatea LGBT+ și drepturile lor, i-am rugat pe membrii comunității să ne povestească despre primul lor sărut. Vezi mai jos ce a ieșit

Geplaatst door Moldova.org op Vrijdag 19 juni 2020

Citește mai departe

Important

COVID-19 explicat. Toate episoadele

Publicat

pe

Episodul 1: Falsuri și adevăruri, în ce credem

În timp ce oamenii se infectează cu COVID-19, se tratează sau mor, mulți născocesc, vin cu tot felul de afirmații și apelează la remedii naturiste pentru a se proteja de acest virus care a infectat deja peste 5 mln de oameni din întreaga lume. În acest episod vorbim despre adevăruri și falsuri. În ce trebuie să credem și în ce nu.

Covid explicat: Falsuri și adevăruri, în ce credem

În timp ce oamenii se infectează cu COVID-19, se tratează sau mor, mulți născocesc, vin cu tot felul de afirmații și apelează la remedii naturiste pentru a se proteja de acest virus care a infectat deja peste 5 mln de oameni din întreaga lume. În acest episod vorbim despre adevăruri și falsuri. În ce trebuie să credem și în ce nu.

Geplaatst door Moldova.org op Dinsdag 26 mei 2020

Episodul 2: Purtăm sau nu mănuși?

Mănușile – ele ne protejează de Coronavirus sau nu? Când și cum trebuie să le purtăm, sau mai bine ne lipsim de ele?

COVID-19 explicat: purtăm sau nu mănuși?

Salut! Sunt @Tatiana Beghiu și astăzi vorbim despre mănuși și dacă ele ne protejează de acest virus care a afectat peste trei milioane de oameni din întreaga lume.Acest video explicativ face parte dintr-o serie de filmulețe lansate de Moldova.org, în care explicăm cum să-ți dai seama dacă ești infectat, de ce COVID-19 este periculos, cum se transmite și altele.

Geplaatst door Moldova.org op Dinsdag 28 april 2020

Episodul 3: Purtăm sau nu mască?

Ce facem cu măștile? Când și unde este indicat să le purtăm? Aflați în al treilea episod din seria „COVID-19 explicat”.

Covid-19 explicat: purtăm sau nu mască?

Salut! Sunt Georgeta Carasiucenco, reporteră Moldova.org și astăzi îți răspund la întrebarea: purtăm sau nu purtăm măști?Noi începem o serie de filmulețe în care o să-ți explicăm foarte simplu aspecte ce țin de coronavirus și cum ne protejăm de el.

Geplaatst door Moldova.org op Dinsdag 21 april 2020

Episodul 4: Cum îți dai seama că ești infectat?

Care sunt simptomele Coronavirusului? Cum îți dai seama că ești infectat? Afli în episodul 4.

Covid-19 explicat: cum îți dai seama că ești infectat?

Mai sunt cinci zile până se încheie starea de urgență din țară, dar virusul nu se duce nicăieri. El rămâne cu noi, nu se știe pe cât timp. Pentru că virusul este periculos, în special pentru persoanele care suferă de diabet zaharat, hipertensiune arterială, dar și alte boli, Georgeta Carasiucenco povestește cât se poate de simplu despre cum îți dai seama că ești infectat.

Geplaatst door Moldova.org op Maandag 11 mei 2020

Episodul 5: De ce automedicația este mai periculoasă ca niciodată?

În episodul 5 vorbim despre autodiagnosticare și automedicație. În încercarea de a evita la maximum spitalele în această perioadă, tratamentul fără supravegherea unui medic specialist poate fi foarte periculos.

Covid-19 explicat: De ce automedicația este mai periculoasă ca niciodată?

Salut, în episodul de azi Ana Gherciu vorbește despre ceea ce mulți dintre noi facem – autodiagnosticarea și automedicația. În încercarea de a evita la maximum spitalele în această perioadă, tratamentul fără supravegherea unui medic specialist poate fi foarte periculos.Ai grijă de sănătatea ta și, dacă mai poți, #staiacasă!

Geplaatst door Moldova.org op Donderdag 14 mei 2020

Episodul 6: Usturoi, vitamine și alcool – eficiente sau dăunătoare?

Ai auzit că mâncatul usturoiului te păzește de COVID-19 și ai văzut la televizor cum președintele R. Belarus Lukașenko recomandă „de otrăvit acest virus” cu 50 de grame de vodcă. Să știi că acestea nu te ajută cu nimic. De ce? Află în episodul 6.

COVID-19 explicat: usturoi, vitamine și alcool – eficiente sau dăunătoare?

Dacă ai mâncat un cățel de usturoi cu gândul că așa nu te atinge COVID-19; dacă ai băut 50 de grame de vodcă așa cum recomandă președintele R. Belarus Lukașenko „de otrăvit acest virus”, să știi că cele două nu te-au ajutat aproape cu nimic. De ce? Vezi în filmulețul de mai jos. Georgeta Carasiucenco îți explică la ce ajută, de fapt, usturoiul, tăria și vitaminele.

Geplaatst door Moldova.org op Woensdag 20 mei 2020

Episodul 7: Trebuie sau nu să ne dezinfectăm hainele și încălțămintea?

Este sau nu necesar să dezinfectăm hainele și încălțămintea când revenim de afară? Află în episodul 7.

Covid expicat: trebuie sau nu să ne dezinfectăm hainele și încălțămintea?

Deși vorbim deja de trei luni despre COVID-19, totuși continuăm să avem foarte multe neclarități. De aceea, noi continuăm seria de filmulețe în care explicăm ce trebuie să facem pentru a ne proteja de acest virus.

Geplaatst door Moldova.org op Donderdag 21 mei 2020

Episodul 8: Plasma, eficientă sau nu?

Știai că deocamdată nu există studii care să confirme eficiența plasmei persoanelor tratate de infecția de COVID-19? Indiferent de asta, plasma extrasă de la persoanele tratate de coronavirus este folosită în tratamentul celor aflați în stare gravă și a celor conectați la aparatele de ventilație mecanică.

Covid-19 explicat. Plasma, eficientă sau nu?

Știai că deocamdată nu există studii care să confirme eficiența plasmei persoanelor tratate de infecția de COVID-19? Indiferent de asta, plasma extrasă de la persoanele tratate de coronavirus este folosită în tratamentul celor aflați în stare gravă și a celor conectați la aparatele de ventilație mecanică. Ce se întâmplă cu plasma și lupsa cu COVID-19? Explicăm!

Geplaatst door Moldova.org op Vrijdag 22 mei 2020

Episodul 9: Ce presupune un test pentru COVID-19?

În ce condiții ți se poate preleva testul pentru COVID-19? În ce constă procedura, cât timp durează să afli rezultatul și cât trebuie să achiți pentru acesta? Află în episodul 9.

Covid explicat: Ce presupune un test pentru COVID-19?

În ce condiții ți se poate preleva testul pentru COVID-19? În ce constă procedura, cât timp durează să afli rezultatul și cât trebuie să achiți pentru acesta?Jurnalista Tatiana Beghiu îți răspunde la aceste întrebări, pe scurt. Nu uita să dai like și să distribui acest video și prietenilor tăi 🙂

Geplaatst door Moldova.org op Woensdag 27 mei 2020

Episodul 10: Coronavirusul comparat cu alte pandemii

Pandemia provocată de coronavirus este o noutate pentru lumea contemporană. Sau nu? Ana Gherciu povestește ce alte pandemii s-au întâmplat în trecut și ce este Covid-19, în comparație cu pandemiile anterioare.

Coronavirusul comparat cu alte pandemii

Pandemia provocată de coronavirus este o noutate pentru lumea contemporană. Sau nu? Ana Gherciu vă povestește ce alte pandemii s-au întâmplat în trecut și ce este Covid-19, în comparație cu pandemiile anterioare.Dacă ți-a plăcut acest video, nu uita să-l distribui cu prietenii și rudele tale 🙂

Geplaatst door Moldova.org op Dinsdag 9 juni 2020

Episodul 11: Coronavirusul la copii

Cum suportă copiii coronavirusul? Este adevărat că acest Covid-19 nu îi afectează în aceeași măsură ca și pe adulți? Și dacă mama se îmbolnăvește, se transmite acest virus prin laptele matern? Află în episodul 11.

Covid explicat: Coronavirusul la copii

Cum suportă copiii coronavirusul? Este adevărat că acest Covid-19 nu îi afectează în aceeași măsură ca și pe adulți? Și dacă mama se îmbolnăvește, se transmite acest virus prin laptele matern?@Ana Gherciu îți răspunde la aceste întrebări într-un nou episod din seria „Covid-19 explicat”.

Geplaatst door Moldova.org op Dinsdag 9 juni 2020

Episodul 12: Avem sau nu motive de relaxare?

În timp ce măsurile de restricție sunt ridicate, una câte una, cifra infectaților de Coronavirus a fost într-o continuă creștere. În acest context, avem sau nu motive să ne relaxăm? Află în ultimul episod din seria noastră „COVID-19 explicat”.

COVID-19 explicat. Avem sau nu motive de relaxare?

Dragii noștri, astăzi încheiem rubrica „COVID-19 explicat” și o facem cu o întrebare foarte importantă – Avem sau nu motive de relaxare?Cifrele nu ne avantajează deloc, mai ales dacă le comparăm cu experiența altor state. Voi ce părere aveți?

Geplaatst door Moldova.org op Woensdag 10 juni 2020

Citește mai departe
Advertisement

Ultimele știri

Politică17 ore în urmă

Pe banii noștri: un deputat în căutarea identității și două partide care s-au lansat în gaming și aplicații mobile

La începutul acestei săptămâni Parlamentul părea că nu se putea trezi. Era luni dimineața, iar în acel moment, exista cam...

Social23 de ore în urmă

Cine a fost Lia Manoliu – sportiva din Chișinău care a intrat în Cartea Recordurilor

Lia Manoliu a fost o atletă română, laureată cu aur la Jocurile Olimpice de vară din Mexico 1968 și cu...

SocialO zi în urmă

10 iulie 2020. COVID-19, PE SCURT: Starea de urgență se prelungește până pe 31 iulie

Moldova.org îți aduce în fiecare zi doar cele mai importante informații pe care trebuie să le știi despre coronavirus în...

Politică2 zile în urmă

Rezumat din Parlament: angajarea răspunderii și minus două ore de democrație

Pe ordinea de zi ședinței au fost puse inițial 42 de proiecte de legi. Printre acestea au fost și alte...

Social2 zile în urmă

Turist în Moldova: Duruitoarea Veche, Râșcani

Duruitoarea Veche este una din cele mai cunoscute destinații turistice din Republica Moldova. Totuși, ne-am gândit că s-ar putea să vrei...

Social2 zile în urmă

9 iulie 2020. COVID-19, PE SCURT: 195 cazuri noi de infectare și zece decese

Moldova.org îți aduce în fiecare zi doar cele mai importante informații pe care trebuie să le știi despre coronavirus în...

Economie3 zile în urmă

Cât costă să-ți reînnoiești încălțămintea

Sigur ai și tu măcar o pereche de încălțăminte preferată, pe care o porți cu plăcere, dar care ajunge într-o...

Advertisement

Politică

Divertisment4 zile în urmă

Va interzice Putin curcubeul?

PE SCURT Pe 3 iulie, la o întâlnire dintre Vladimir Putin și membrii grupului de lucru pentru amendamentele la Constituție,...

PoliticăO săptămână în urmă

Protest în regiunea transnistreană: „Noi nu vă limităm în totalitate”

PE SCURT Pe 2 iulie, în Râbnița a avut loc un protest după ce așa-zisele autorități transnistrene au anulat permisele...

Politică2 săptămâni în urmă

Ce înseamnă schimbările în Constituția Rusiei și cum ar putea influența regiunea transnistreană. Explicăm

PE SCURT De pe 25 iunie până pe 1 iulie are loc referendumul pentru modificarea Constituției Federației Ruse. În regiunea...

Politică3 săptămâni în urmă

COVID-19 în regiunea transnistreană. Trei sate moldovenești din stânga Nistrului au trecut în subordinea Tiraspolului?

PE SCURT Așa-zisele autorități transnistrene anunță că aproape 80% dintre cazurile de COVID-19 au fost tratate.  Thomas Mayr Harting, reprezentantul...

Politică4 săptămâni în urmă

COVID-19 în regiunea transnistreană. „Discriminare. Autoritățile moldovenești nu au anulat bacalaureatul pentru studenții din regiune”

PE SCURT Astăzi, 16 iunie, în regiunea transnistreană, se încheie starea de urgență, însă restricțiile rămân în vigoare. Acest lucru...

Istorie1 lună în urmă

„Politicienii folosesc divizarea în societate, manipulând cu preferințele alegătorilor”, spune o doctoră în Științe Politice

PE SCURT Instalarea stării de urgență pare că a amplificat problemele politice și divergențele existente în societate, la fel ca...

Politică1 lună în urmă

COVID-19 în regiunea transnistreană: Tiraspolul sugerează că s-a descurcat mai bine decât Chișinăul

PE SCURT Biroul Politici de Reintegrare a anunțat că au fost ridicate unele restricții de circulație pentru locuitorii satelor din...

Advertisement

Opinii

iulie 2020
L Ma Mi J V S D
« iun.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031