Replicarea la Victoriabank a modelului de organizare a Băncii Transilvania

Victoriabank a anunțat astăzi că vine cu o abordare nouă pentru clienți, prin reorganizarea activității pe două linii principale de business, Retail şi Corporate. Este un prim pas în ceea ce priveşte replicarea la Victoriabank a modelului de organizare a Băncii Transilvania.

Noua structură susține prioritățile Victoriabank, şi anume: abordarea diferită a IMM-urilor din Republica Moldova, susținerea antreprenorilor medici şi ai celor din agribusiness, dezvoltarea canalelor alternative de banking şi modernizarea serviciilor şi produselor.

Vladimir Stovbun este Directorul Departamentului Retail, iar Sorin Ignat, Directorul Departamentului Companii. Vladimir Stovbun are peste 20 de ani în domeniul bancar, timp în care a făcut parte din echipa Victoriabank care a lansat pe piață primul card, primul bancomat, primul POS şi primul centru de procesare.

Sorin Ignat vine de la Banca Transilvania, unde a fost Directorul Departamentului Agribusiness. Acesta are, de asemenea, peste 20 de ani de experiență în banking.

Victoriabank este a treia bancă din Republica Moldova, în funcție de active. Are aproape 570.000 de clienți, dintre care aproape 25.000 sunt companii, iar circa 545.000 sunt persoane fizice.

La 15 noiembrie 2017, Banca Transilvania a obținut permisiunea Băncii Naționale pentru dobândirea directă/indirectă a cotei substanțiale în mărime ce depășește 50% în capitalul social al Victoriabank.

Tranzacția de achiziționare a cotei de control în capitalul Victoriabank a fost realizată la 16 și 19 ianuarie 2018 în 2 etape, prin achiziționarea cotei de 39.2% de la fostul acționar al băncii și prin preluarea controlului, împreună cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, asupra actualului acționar al băncii VB Investment Holding B.V. (Marea Britanie).

În prezent, Banca Transilvania deține împreună cu BERD circa 70% din capitalul social al Victoriabank.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.