Proiect PNUD de consolidare a sistemului administrativ

De Paul Hodorogea

Helen Clark (PNUD): „Programul acordă și asistență pentru combaterea sărăciei și pentru atenuarea problemelor de mediu”.

Programului Natiunilor Unite pentru Dezvoltare va ajuta Moldova sa-si fortifice sistemul administrativ. Cum? Vor fi angajati consultanti internationali care sunt originari din Moldova.

Prim-ministrul Vlad Filat a declarat astazi la un briefing de presa ca proiectului de sprijin a capacitatii administrative a Republicii Moldova va fi realizat timp de trei ani si va costa 3 milioane de dolari americani, oferiti de Natiunile Unite.

Vlad Filat: „Acest proiect presupune angajarea a circa 150 de experti in institutiile care vizeaza domenii prioritare pentru tara, ceea ce inseamna ca acesti experti vor fi salariati din acele fonduri alocate de catre PNUD si alti donatori. Si ar trebui sa mai fac o mentiune. Acesti experti vor fi preponderent originari din R. Moldova si care activeaza in prezent in diferite institutii la nivel international.”

Vlad Filat a mai spus ca proiectul, in afara de scopul fortificarii capacitatilor administrative va mai avea misiunea sa motiveze consultantii originari din Moldova sa-si continue activitatea tot in Republica Moldova si dupa terminarea proiectului.

Helen Clark, director al Programului Natiunilor Unite pentru Dezvoltare, prezenta la briefing impreuna cu prim-ministrul Moldovei, a spus ca programul va acoperi si alte domenii decat imbunatatirea sistemului administrativ.

Helen Clark: „Cum ar fi sprijin pentru buna guvernare, pentru combaterea saraciei, ne ocupam de problemele mediului, schimbarilor climatice si atenuarea consecintelor acestora.”

Helen Clark se afla intr-o vizita de lucru in Republica Moldova pentru 2 zile, timp in care se va intalni cu mai multi oficiali, iar maine va participa la evaluarea daunelor inundatiilor din aceasta vara.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.