Prima companie producătoare de tichete de masă s-a lansat în Republica Moldova

Grupul francez Up, prima companie producătoare de tichete de masă, s-a lansat astăzi în Republica Moldova.

Valoarea unui bon va fi de până la 45 de lei și va fi eliberat atât pe suport de hârtie, cât și în format electronic. Tichetele de masă vor fi utilizate în cantine, cafenele, restaurante sau pentru a cumpăra produse alimentare în magazine. Se interzice convertirea acestora în bani. De asemenea, angajatorii care vor oferi angajaților tichete de masă, vor fi scutiți de la plata taxelor salariale.

Potrivit ministrului Chiril Gaburici, tichetele de masă vin ca o soluție inovatoare pentru angajatorii din Republica Moldova de a răspunde provocărilor legate de atragerea și motivarea salariaților.

”Acest eveniment are loc grație acțiunilor întreprinse de Guvern pentru susținerea economiei naționale, iar rezultatele vor fi vizibile în scurt timp – beneficii atât pentru angajați, cât și pentru angajatori”, a menționat ministrul Economiei și Infrastructurii.

Reprezentanții Up Moldova au mulțumit Ministerului Economiei și Infrastructurii pentru deschidere și pentru că susține mediul de afaceri.

Grupul francez este unul dintre cei mai mari furnizori internaționali de servicii alimentare cu tichete de masă. Acesta și-a deschis o filială în Republica Moldova în luna octombrie 2017. În prezent, Up Moldova deține cea mai mare rețea națională de parteneri pentru acceptarea tichetelor de masă Dejun. Astfel, peste 600 de cantine, magazine, restaurante din Republica Moldova sunt gata să ofere clienților posibilitatea de a achita prânzul sau produsele alimentare prin intermediul tichetelor de masă – unul dintre cele mai răspândite beneficii extra-salariale la nivel internațional.

 

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.