Prim-ministra României: „În România nu avem corupție. Șpaga e doar o metodă de a mulțumi”

Asta le-ar fi spus premiera Viorica Dăncilă colegilor europarlamentari din grupul socialist. Dezvăluirea a făcut-o un politician luxemburghez, membru al legislativului comunitar din partea Partidului Popularilor, într-un interviu pentru site-ul Ziare.com, transmite DigiFM.

„Atenția oferită pentru un serviciu este parte din cultura românilor”, consideră șefa Guvernului de la București, citată de eurodeputatul Frank Engel, șeful Partidului Creștin Social din Luxemburg, membru în Partidul Popular European. Dăncilă, relatează Engel, le-a explicat socialiștilor europeni care îi reproșau corupția din România, că ceea ce Vestul interpretează ca fiind corupție este de fapt „doar o manieră diferită, cultural vorbind, de a mulțumi”.

O decizie favorabilă cumpărată de la un judecător nu ar înseamna corupere, ci un comportament cultural specific, a comentat eurodeputatul luxemburghez.

Nu e singura opinie de acest fel a unui oficial român. Și fostul coleg PSD-ist din Parlamentul European al Vioricăi Dăncilă, Adrian Severin, susținea în 2016 că „dacă toți suntem corupți, înseamnă că nimeni nu e corupt” și că „atunci când o lege este încălcată de prea multă lume, înseamnă că legea trebuie schimbată, că nu o să schimbăm poporul”.

Sursa: DigiFM

Lucrez în jurnalism din 2012 și am învățat meseria din practică, pe teren. Am preluat Moldova.org în calitate de manageră în 2016 și de atunci am reușit nu doar să creștem echipa, ci și să transformăm radical forma și menirea redacției. Mă mândresc cu o echipă feministă, care ține pasul cu trendurile internaționale, practicând jurnalismul constructiv și de soluții. Depun efort pentru ca Moldova.org să se asocieze și colaboreze cu organizații de la noi și internaționale, care împărtășesc aceleași valori. Asta pentru că noi facem mai mult decât jurnalism, noi construim o comunitate.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.