Pavel Filip: Guvernele României şi Republicii Moldova vor avea o şedinţă comună la Chişinău

Guvernele României şi Republicii Moldova vor avea, în perioada mediat următoare, o şedinţă comună la Chişinău, a anunţat, marţi, premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, la finalul unei întrevederi cu omologul său român, Viorica Dăncilă.

”România a fost şi rămâne un partener strategic şi un susţinător consecvent al cursului reformelor pro-europene asumat de Guvernul Republicii Moldova”, a subliniat Pavel Filip, exprimând gratitudine pentru mesajele echilibrate despre situația internă din țara noastră, promovate de România în cadrul formatelor bilaterale și la Bruxelles.

La rândul său, premierul României a remarcat că relația dintre Republica Moldova și România este una specială.

”Dezvoltarea  relațiilor noastre constituie o prioritate de prim rang a Guvernului  României, iar obiectivul strategic îl reprezintă integrarea europeană a Republicii Moldova”, a accentuat Viorica Dăncilă.

În cadrul unei întrevederi bilaterale, oficialii au făcut o trecere în revistă a proiectelor în derulare și au identificat inițiative pentru avansarea colaborării bilaterale și a agendei europene.

Astfel, pe dimensiunea comercial-economică a fost relevat faptul că România rămâne principalul partener comercial al țării noastre, anul trecut volumul comerțului bilateral depășind 1,3 miliarde de dolari.

Totodată, cele mai multe întreprinderi străine care activează în Republica Moldova au capital românesc. În context, Pavel Filip a salutat venirea pe piața Republicii Moldova a Băncii Transilvania.

Dialogul a vizat, de asemenea, proiectele de construcţie a podurilor, vitale pentru economia ţării şi pentru cetăţeni. În acest sens, Pavel Filip a apreciat includerea construcției podului de la Ungheni într-un proiect național al României de construcție a autostrăzii Târgul-Neamț – Iași – Ungheni.

Premierul Pavel Filip a amintit, în această ordine de idei, despre proiectele de succes realizate în țara noastră cu sprijinul financiar al României, printre acestea: reparația grădiniţelor, dotarea şcolilor cu mijloace de transport, oferirea burselor de studii, precum și renovarea Sălii cu Orgă și a Muzeului Național de Artă al Moldovei.

„Rămânem consecvenți principiului nostru – investițiile României, fie că vorbim de educație, sănătate, cultură, energie, agricultură, bănci, sunt destinate tuturor cetățenilor Republicii Moldova, pentru că în centrul tuturor politicilor trebuie să se afle cetățeanul”, a spus premierul României, Viorica Dăncilă.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.