Oleg Bodrug: “Pasul făcut de liberal reformatori a fost singurul corect în faţa unui dezastru”

“Pasul distinct al deputaților reformatori din 30 mai  2013  s-a dovedit a fi singurul corect în fața unui dezastru de proporții. Alternativa lui era ieșirea de la guvernare, provocarea alegerilor anticipate și revenirea masivă, deja în toamna anului 2013, a coloanei a cincea ruso-comuniste la guvernare”, declară copreşedintele Partidului Liberal Reformator, Oleg Bodrug.

Prezent la Congresul de constituire a PLR România desfăşurat la 1 şi 2 august la Bucureşti, Oleg Bodrug a reamintit că fără pasul făcut de liberal-reformatori n-ar fi fost posibilă parafarea Acordului de Asociere de la Vilnius,  semnarea  și ratificarea acestuia, nici ridicarea regimului de vize pentru cetățenii moldoveni sau acordul de liber schimb a mărfurilor. “Existau premise clare a intrării Republicii Moldova pe un scenariu similar cu cel ucrainean. Iar ceea ce se întâmplă astăzi în Ucraina îngrozește o lume întreagă”, a arătat  Oleg Bodrug în mesajul de felicitare a PLR din R.Moldova.

Potrivit lui, Republica Moldova a evitat repetarea eșecului din 1999, când forțele antinaționale și antieuropene au reușit demiterea monstruoasă a Guvernului Reformator condus de dl Ion Sturza. “Deputații reformatori au salvat, astfel prin acțiuni temerare asumate, destinul european al celui de-al doilea stat românesc”, a evidenţiat copreşedintele PLR.

Totodată, Oleg Bodrug a menţionat la Bucureşti că” PLR se află acum în fața unui nou început, care apare ca un deziderat național și se numește “Modernizare””. Acelaşi obiectiv îl are şi  Partidul Liberal Reformator din România – modernizarea României, însă având acelaşi obiectiv cele două formaţiuni au sarcini diferite în acest sens, or, modernizarea Republicii Moldova diferă de ceea ce se subînțelege prin modernizarea României. “Dar tocmai această diferență ne pune în fața unui singur obiectiv și ne unește într-un singur mare proiect – cel de sincronizare treptată și ireversibilă a societăților răzlețite a celor două state românești”, a conchis Oleg Bodrug.

Moldova. org reaminteşte că la 1-2 august la Bucureşti a avut loc Congresul de constituire a Partidului Liberal Reformator dinRomânia, care reprezintă un proiect politic rezultat din parteneriatul dintre Grupul de Inițiativă pentru Păstrarea Identității Liberale, iniţiat de preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, și Partidul Naţional al Mediului. La eveniment, mesajul de salut din partea PLR Moldova a fost transmis de către copreședintele Partidului Liberal reformator din Moldova Oleg Bodrug și viceprim-ministrul Tatiana Potîng, care au participat, în calitate de invitați de onoare.

Partidul Liberal Reformator din Republica Moldova  este o formațiune politică, înregistrată juridic la 31 decembrie 2013, dar recunoscută public din data de 12 aprilie 2013.  Aceasta a apărut pe fundalul unei crize politice și de guvernare, când o parte majoritară a deputaților, miniștrilor și președinților organizațiilor teritoriale liberale și-au exprimat dezacordul cu deciziile luate unilateral de către liderul formațiunii liberale din care făceau parte și au cerut reluarea dialogului în cadrul alianței pro-europene, reașezarea stabilității politice în Republica Moldova și reformarea Partidului Liberal. Apelul a fost ignorat de preşedintele PL, Mihai Ghimpu, iar majoritatea deputaţilor şi  miniştrilor liberali și-au asumat la 30 mai 2013 răspunderea continuării actului de guvernare într-o nouă coaliție democratică și pro-europeană.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.