O companie germană, interesată să investească în sectorul energiei regenerabile din Republica Moldova

Compania germană Ellmann EE Engineering și-a manifestat intenția de a investi în sectorul energiei regenerabile din Republica Moldova. În cadrul unei întrevederi cu ministrul Economiei și Infrastructurii Chiril Gaburici, reprezentanții companiei germane au menționat că doresc să promoveze și implementeze noile tehnologii privind producerea biogazului.

În context, reprezentanții companiei au făcut o prezentare a domeniului de activitate, menționând că au o experiență de peste 20 ani în proiectarea, implementarea, asamblarea și punerea în funcțiune a centralelor de biogaz, atât pe piața națională, cât și pe cea internațională.

Actualmente, Ellmann EE Engineering are reprezentanțe în mai multe țări ale lumii, inclusiv în Emiratele Arabe Unite, Malaezia, Mexic, Pakistan, Vietnam și altele.

La rândul său, Chiril Gaburici a subliniat că investițiile în acest domeniu, precum și transferul de noi tehnologii, dar și asigurarea unor costuri mai mici pentru utilizatorii de energie sunt printre obiectivele Ministerului Economiei și Infrastructurii.

„Ne dorim mai multă independență și o diversificare a surselor de energie. Ne dorim dezvoltarea și promovarea utilizării energiei regenerabile. Suntem interesați de costuri și prețuri mici, pentru a oferi consumatorului cele mai avantajoase servicii. Toți utilizatorii de energie electrică și biogaz sunt de fapt câștigătorii finali”, a punctat Chiril Gaburici.

Totodată, părțile au discutat și despre implementarea tehnologiilor noi în domeniul IT.

Potrivit unui comunicat al MEI, investitorii germani au apreciat facilitățile sectorului și în context, urmează un șir de alte întâlniri, inclusiv cu reprezentanții Ministerului Economiei și Infrastructurii, pentru prezentarea obiectivelor de dezvoltare și investiții în Republica Moldova.

Foto: Poză simbol

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.