Misiunea UE la frontiera moldo-ucraineana este o contributie semnificativa la securitatea Uniunii

Misiunea de asistenta a Uniunii Europene la frontiera intre Republica Moldova si Ucraina, care va incepe la 1 decembrie, este o contributie "semnificativa" la securitatea blocului comunitar si un pas important spre solutionarea conflictului inghetat din Transnistria, a apreciat luni comisarul UE pentru relatii externe, Benita Ferrero-Waldner.

"Misiunea va contribui la prevenirea traficului de persoane si de bunuri, va impiedica proliferarea armamentelor si fraudele vamale", a subliniat comisarul UE la Conferinta presedintilor comitetelor pentru afaceri externe din statele-membre si candidate ale UE, desfasurata la Londra. Oficialul comunitar si-a mai exprimat speranta ca, prin activitatea sa, misiunea UE va lovi puternic in sursele de venit ale guvernului separatist transnistrean.

in opinia Benitei Ferrero-Waldner, misiunea de la frontiera moldo-ucraineana este o componenta a intereselor in expansiune ale UE in fosta Uniune Sovietica. "Nu numai ca acum avem frontiere cu Belarus si Ucraina, dar avem si o granita mult mai lunga cu Rusia. Peste 2 ani vom avea frontiera cu Moldova, Macedonia, Serbia-Muntenegru si regiunea Marii Negre", a subliniat comisarul european. // Moldova Suverana

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.