Connect with us
"
"

Politică

Mașina fiului candidatului PDM din circumscripția Bălți a ars noaptea trecută

Publicat

pe

Mașina lui Maxim Iordan, fiul candidatului PDM pentru circumscripția nr. 10, Serghei Iordan, a ars în noaptea de luni spre marți. Poliția suspectează că ar fi vorba despre o incendiere.

Șeful Inspectoratului General de Poliție, Alexandru Pînzari, a relatat astăzi la o conferință de presă că apelul la serviciul 112 a parvenit în jurul orei 01.00.

Automobilul se afla pe strada Mihai Eminescu din Bălți.

„La fața locului au fost identificate elemente de incendiere, cum ar fi micro-urme de benzină, chibrituri, dar și o piesă din masă plastică”, a relatat Pînzari, fără a preciza apartenența politică a concurentului electoral.

Ulterior, PDM a venit cu un mesaj în care a precizat că este vorba despre mașina lui Maxim Iordan.

Totodată, formațiunea a condamnat toate agresiunile de campanie care au avut loc în ultimele zile, precum incendierea altor autovehicule, vandalizarea panourilor electorale, agresarea fizică și verbală a unor candidați sau activiști electorali.

„Orice acte de agresiune în contextul campaniei electorale sunt total reprobabile și trebuie cercetate rapid de către organele de poliție, iar cei vinovați trebuie aflați și trași la răspundere”, se arată în apelul democraților.

În același timp, PDM a solicitat tuturor partidelor și candidaților să ducă o campanie electorală corectă și civilizată.

Foto: Gzt.md

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Alegeri

Alegeri parlamentare 2019: 9 candidați care au luat mai puțin de 200 de voturi

Publicat

pe

Comisia Electorală Centrală a publicat rezultatele finale ale alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019. Moldova.org a cercetat rezultatele și vă prezintă 9 candidați care au luat mai puțin de 200 de voturi în circumscripțiile uninominale în care au candidat. Menționăm că în fiecare circumscripție au fost incluși aproximativ 65 de mii de oameni.

9. Renata Grădinaru – 197 voturi

Grădinaru este consilieră municipală, inițiatoarea și coordonatoarea proiectului „Bugetul civic” din Bălți. Totodată, ea este președinta Asociației Obștești „Afina”. A candidat pe circumscripția 9 Bălți. A fost votată de 197 de cetățeni.

8. Alexandru Brenici – 138 voturi

Alexandru Brenici este medic stomatolog. În declarația de venit depusă la CEC, Brenici nu indică nicio informație. Acesta a candidat pe circumscripția 3, Edineț și a acumulat 138 de voturi.

7. Oleg Golopeatov – 122 voturi

Face afaceri și figurează ca fondator și administrator a mai multor întreprinderi din Chișinău. A candidat pe circumscripția 30, Chișinău.

6. Ion Lapicus – 113 voturi

Ion Lapicus are 45 de ani și este consilier raional, dar până în 2015 a fost primarul satului Gura Bîcului din Anenii Noi, din partea Partidului Liberal Democrat din Moldova. El este de profesie istoric. El este fondatorul unui SRL „Coliba lui Toma”. A candidat independent pe circumscripția 47, Transnistria și a fost votat de 113 oameni.

5. Petru Ursu – 107 voturi

Petru Ursu are 60 de ani și este din Anenii Noi. El este licențiat în drept și activează în calitate de avocat. A candidat independent pe circumscripția 48, Transnistria. A acumulat 107 voturi.

4. Tatiana Ursu – 101 voturi

Tatiana Ursu este născută în 1993 și lucrează casieră. A candidat pe circumscripția 45, Comrat, din partea blocului ACUM. A acumulat 101 voturi.

3. Dumitru Pogorea – 64 de voturi

Dumitru Pogorea este președintele Centrului național cultural „Luceafărul” din orașul rus Novosibirsk. A regizat filmul „Gospodarii deportați”, dedicat celor circa 100 de mii de basarabeni deportați în Siberia. A candidat independent pe circumscripția 49, la este de R. Moldova. Mai multe detalii despre candidat, citiți pe Moldova.org.

2. Leonid Falcaș – 50 voturi

S-a născut la Chișinău. Este licențiat în Drept, la Universitatea Liberă Internațională din Republica Moldova. A fost stabilit în Rusia în anii 2001-2007, 2009-2015, unde a făcut munci necalificate. În prezent locuiește în Londra, unde activează ca barman și își face studiile în domeniul Business și Management. A candidat independent pe circumscripția 50, la vest de R. Moldova.

1. Petru Neaga- 5 voturi

Petru Neaga s-a retras din cursă cu o zi înainte de alegeri în favoarea candidatului ACUM, Dumitru Alaiba. Totuși, acesta nu a fost scos din listă și 5 oameni l-au votat.

Și-a făcut studiile la Universitatea Agrară, Facultatea de Economie și Management. Este stabilit de Canada din 2004, unde a făcut cursuri de limbă franceză și și-a echivalat studiile în contabilitate profesională la Universitatea HEC Montreal. Activează în domeniul verificării fiscale în cadrul Agenției de venituri din Quebec. Este un susținător al familiei formate dintre o femeie și un bărbat. Critică actuala guvernare și, deși candidează independent, este membru PAS. Dorește să promoveze politici publice care încurajează diaspora să revină acasă.

Citește mai departe

Politică

Vicepreședintele PDM: „Noi am cadonat Chișinăul blocului ACUM. Și am făcut acest lucru intenționat”

Publicat

pe

De către

Vicepreședintele PDM Vladimir Cebotari susține că democrații i-au „cadonat” Chișinăul blocului ACUM. Și au făcut acest lucru intenționat. Aceasta pentru a diminua victoria candidaților socialiști în capitală.

Afirmația a fost făcută joi seara la TVR Moldova.

„Noi am cadonat Chișinăul blocului ACUM. Și am făcut acest lucru intenționat. Pentru că se știe foarte bine situația în Chișinău. Se știe situația candidaților PSRM în capitală. Ridicați rezultatele alegerilor prezidențiale sau ale celor parlamentare din 2014 și o să vedeți că majoritatea circumscripțiilor trebuiau câștigate de socialiști”, a menționat Vladimir Cebotari.

Potrivit lui, PDM a intrat în această competiție pentru a scădea șansele PSRM și, în același timp, pentru a spori șansele blocului ACUM de a lua un număr mai mare de deputați.

„Candidații blocului ACUM pe segmentul lor nu au avut o concurență adevărată, pentru că concurenții PSRM și cei ai PDM, de fapt, au luptat pentru unul și același alegător  – cel de stânga, cel cu viziune sociale. Și, evident, că acest lucru a tras în jos socialiștii”, a spus el.

Potrivit lui Cebotari, PDM a știut din start că nu va lua un număr de voturi suficient pentru a câștiga în Chișinău.

În același timp, el a spus că scorul câștigat de PDM în Chișinău este unul mai mare decât cel obișnuit, tradițional.

„Iar dacă vă uitați pe țară în general, o să observați că, datorită calității candidaților, am luat un rezultat foarte bun pe circumscripții. Este tabloul pe care noi ne aranjează și este ceea ce noi am așteptat”, a adăugat el.

Pe de altă parte, colegul de studiou al democratului, Octavian Țîcu, care a candidat din partea blocului ACUM în circumscripția nr.16, Ungheni, s-a arătat amuzat de cele auzite.

Octavian Țîcu a menționat ironic că prima dată vede când cineva se  angajează într-un meci și vrea să-i dea câștigul adversarului.

„Mai ales luând în considerare încrâncenarea care a fost în Chișinău, atacurile asupra candidaților ACUM din Chișinău, acum PDM găsește o scuză pentru înfrângerea pe care o are prin faptul că nu a vrut să câștige în Chișinău”, a adăugat Octavian Țîcu.

Potrivit lui, acest lucru e ridicol. „Să fim de acord că Chișinăul este fața campaniei electorale și victoria PDM în circumscripții se datorează faptului că a dispus de aceasta hoardă de primari, servili regimului PDM”, a mai spus el.

De notat că la alegerile parlamentare din 24 februarie, în cele 11 circumscripţii uninominale din Chişinău au câştigat reprezentanţii Blocului electoral ACUM şi PSRM. Astfel Blocul ACUM a câştigat în şase circumscripţii, iar reprezentanţii PSRM în cinci.

În municipiul Chişinău au participat 322.053 de alegători, ceea ce reprezintă 49.71% din numărul total de persoane cu drept de vot din capitală.

Citește mai departe

Alegeri

Boris Volosatîi susţine că a fost agresat fizic în Băcioi de câţiva indivizi afiliaţi PDM. Reacția democraților

Publicat

pe

De către

Candidatul independent în circumscripția nr.33, directorul Liceului „Gheorghe Asachi”, Boris Volosatîi, susţine că a fost ameninţat şi agresat fizic de către reprezentanţi ai Partidului Democrat din Moldova (PDM).

Incidentul ar fi avut loc miercuri, 6 februarie, la ora 16.42, în comuna Băcioi.

Biroul de presă al candidatului a relatat că Boris Volosatîi, însoțit de câțiva simpatizanți ai săi, se afla în centrul localității Băcioi, când un automobil marca GEEP, de culoare neagră, având la bord două persoane de gen masculin, a staționat în preajmă.

„Cele două persoane s-au apropiat de Boris Volosatîi și simpatizanții săi, supunându-i agresiunii fizice, deosebit de violent. Loviturile aplicate profesionist au fost însoțite de amenințarea cu moartea: ”Pida(….)lor, dacă mai veniți măcar o dată la noi în sat, vă omorâm, bl(..), vă tăiem pe toți!”, se arată în mesajul postat pe Facebook.

Boris Volosatîi a sesizat organele de poliție în legătură cu incidentul produs la Băcioi. Un martor la incident a reușit să capteze o imagine cu unul dintre cei doi atacatori.

În același timp, organizația teritorială Băcioi a Partidului Democrat a anunțat că a desfășurat propria investigație și a aflat persoanele la care face referință directorul liceului Gheorghe Asachi nu sunt membri ai PDM.

„Agresivitatea față de dvs. și susținătorii dvs. a venit din partea unui cetățean care nu face parte din organizația noastră. Mai mult ca atât, el este susținătorul unui alt partid și probabil că dvs. deja cunoașteți a cărui partid. Acest cetățean este cunoscut tuturor pentru viziunile sale anti-unioniste”, se arată în mesajul organizației.

Valeriu Celcinschi, președintele organizației, a mai spus că democrații sunt susținători ai edificării statului moldovenesc independent.

„Cu România ne vom uni în Uniunea Europeană. Dar consideram că aveți tot dreptul la un punct de vedere. Suntem cetățeni ai Republicii Moldova, deci nu suntem dușmani. Iar ce viziune împărtășesc cetățenii vom afla după data de 24 februarie”.

Citește mai departe
Advertisement

Ultimele știri

Sănătate4 ore în urmă

Plasma convalescentă, eficientă sau nu în lupta cu COVID-19? Rezultatele spitalelor noastre

PE SCURT Cetățenii care au depășit infecția de COVID-19 continuă să doneze plasmă convalescentă pentru persoanele în stare gravă cu...

Externe9 ore în urmă

Pacientul care a văzut marea, după 50 de zile în spital

După aproape două luni de spital, Isidre Coreea este unul dintre pacienții care s-a putut bucura de mare, alături de...

Social10 ore în urmă

4 iunie 2020. COVID-19, PE SCURT: 223 de cazuri noi. Bilanțul persoanelor infectate ajunge la 9 018

Moldova.org îți aduce în fiecare zi doar cele mai importante informații pe care trebuie să le știi despre coronavirus în...

SocialO zi în urmă

Prea devreme? Ce cred medicii despre relaxarea restricțiilor

PE SCURT După aproape trei luni de luptă intensă cu COVID-19, o bună parte din statele europene au anunțat relaxarea...

JustițieO zi în urmă

Un vlogger român a instigat la viol. S-a lăsat cu revolte, contracte pierdute și anchetă penală

PE SCURT Un vlogger popular din România, cu peste 850 de mii de abonați pe Youtube, a rămas fără contracte,...

SocialO zi în urmă

3 iunie 2020: COVID-19, PE SCURT: 247 de cazuri noi de infectare

Moldova.org îți aduce în fiecare zi doar cele mai importante informații pe care trebuie să le știi despre coronavirus în...

Social2 zile în urmă

2 iunie 2020. COVID-19, PE SCURT/ +188 cazuri noi de COVID-19. 17 sunt lucrători medicali

Moldova.org îți aduce în fiecare zi doar cele mai importante informații pe care trebuie să le știi despre coronavirus în...

Advertisement

Politică

Politică3 zile în urmă

COVID-19 în regiunea transnistreană / Autoritățile separatiste vor achita compensații de 23 euro antreprenorilor

PE SCURT În săptămâna trecută în regiunea transnistreană a fost prelungită starea de urgență, un bebeluș a fost testat pozitiv...

PoliticăO săptămână în urmă

COVID-19 în regiunea transnistreană. Tiraspolul atacă Chișinăul: „Deficit de conștiință și rațiune”

PE SCURT Așa-zisele autorități din regiunea transnistreană redeschid treptat afacerile și instituțiile. 143 de beneficiari și angajați ai internatului psihoneurologic...

Politică2 săptămâni în urmă

De la nostalgie până la tușonkă și hrișcă. Timpuri, pandemie și elite politice

COVID-19 a bulversat întreaga lume, ne-a închis hotarele, ne-a limitat drepturile, ne-a blocat accesul și ne-a îndemnat să stăm acasă....

Politică2 săptămâni în urmă

COVID-19 în regiunea transnistreană. Primul caz de re-infectare, focar major în internatul din Bender și acuzații politice 

PE SCURT Săptămâna 11-17 mai a fost marcată de câteva evenimente în regiunea transnistreană și în relația dintre Chișinău-Tiraspol. Există...

Politică3 săptămâni în urmă

COVID-19 în regiunea transnistreană: sate blocate și ședințe ratate

PE SCURT Săptămâna trecută a fost marcată de câteva evenimente în relația Chișinăului cu regiunea transnistreană. De mâine se relaxează...

Politică1 lună în urmă

COVID-19 în Transnistria. Noi acuzații la adresa Chișinăului. Despre împrumutul rusesc: „forțele pro-occidentale și pro-române controlează Curtea Constituțională”

PE SCURT Săptămâna 27 aprilie – 3 mai s-a dovedit a fi mai intensă pe linia politică Chișinău – Tiraspol....

Politică1 lună în urmă

COVID-19 în Transnistria/ Autoritățile separatiste vorbesc despre „provocări existente în relațiile cu Republica Moldova”

PE SCURT După ce săptămâna trecută la Tiraspol se tiraja mesajul „Chișinăul își deghizează cinic fraudele diplomatice și birocratice prin...

Advertisement

Opinii

iunie 2020
L Ma Mi J V S D
« mai    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930