Connect with us

Politică

Liderul Platformei DA Andrei Năstase își sărbătorește ziua de naștere. Cum l-au felicitat membri de partid// VIDEO

Publicat

pe

Liderul Platformei DA Andrei Năstase își sărbătorește astăzi ziua de naștere. Cu acest prilej, mai mulți membri de partid s-au adunat la miezul nopții în fața Primăriei Chișinău, unde i-au adresat mesaje de felicitare. În plus, cei adunați au iluminat fațada municipalității cu mesajul „ La mulți ani, domnule primar general, Andrei Năstase”.

„ Vă dorim să fiți curajos, așa cum vă cunoaștem, să luptați pentru demnitate și adevăr. Noi nu cedăm, noi rezistăm. La mulți ani”, au menționat susținătorii liderului Platformei DA.


Andrei Năstase s-a născut la data de 6 august 1975, în satul Mîndrești, raionul Telenești. Este absolvent al Facultății de Drept a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Președintele PPDA, candidatul comun al Platformei Demnitate și Adevăr și al Partidului Acțiune și Solidaritate, a ieșit învingător în turul doi al alegerilor pentru primăria Chișinăului la 3 iunie. Potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale, Andrei Năstase a acumulat 52,57% din sufragii.

Judecătoria Chișinău a decis invalidarea alegerilor locale noi din Chișinău, pe motiv că concurentul electoral Andrei Năstase, la 3 iunie, adică în Ziua tăcerii, a efectuat agitație electorală prin intermediul paginii sale de pe rețelele de socializare. Decizia a fost menținută de Curtea de Apel și CSJ. Astfel, primarul ales prin vot direct, Andrei Năstase, a rămas fără mandat de primar.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe

Politică

Igor Dodon anunță că pe 1 decembrie la Capul de Pod Şerpenie vor fi plantaţi mai mulţi copaci

Publicat

pe

De către

Pe 1 decembrie, la Capul de Pod Şerpeni, vor fi plantaţi mai mulţi copaci, iar anul viitor în țară vor avea loc mai multe evenimente prilejuite de cea de-a 75-a aniversarea a „Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei”, care va fi marcată în anul 2020, a anunțat astăzi președintele Igor Dodon.

Șeful statului a menționat că a prezidat ședința comitetului național coordonator „Victoria”, unde a propus pentru anul viitor elaborarea unui plan de acțiuni, organizate pe tot teritoriul Republicii Moldova.

Manifestațiile festive vor avea loc cu participarea președintelui RM în fiecare oraș, eliberarea căruia va fi marcată în anul 2019. De asemenea, cu sprijinul activ al șefului statului vor fi renovate monumentele militare. Totodată, se preconizează organizarea unor evenimente menite să contribuie la educarea patriotică a tinerilor”, a spus Igor Dodon.

Potrivit lui, vor fi elaborate publicații științifice și jurnalistice și va fi realizat un documentar dedicat eliberării Moldovei.

S-a convenit ca primul eveniment să aibă loc în anul curent: la data de 1 decembrie, la Capul de Pod Şerpeni, unde vor fi plantaţi mai mulţi copaci.

Igor Dodon a mai spus că la membrii Comitetului „Victoria” au venit cu ideea de a invita parteneri din țările CSI pentru a participa la evenimente comemorative de pe teritoriul Republicii Moldova.

Reamintim că președintele Igor Dodon a refuzat să semneze decretul privind completarea Codului Muncii  cu norme care prevăd ca în data de 9 mai, pe lângă Ziua Victoriei, să fie sărbătorită și Ziua Europei.  La 4 octombrie Parlamentul a menținut votul exprimat anterior pentru acest proiect.

Imediat după aceasta președintele Igor Dodon a declarat că nu va promulga în niciun caz  nici a doua oară acest proiect, el riscând pentru a cincea oară să fie suspendat temporar din funcție.

„Pentru mine, ca şi pentru milioane de compatrioți ai mei, ai căror părinți, bunici și străbunici au trecut prin război, care trăiesc datorită eroismului ostaşilor victorioși, 9 mai va rămâne pentru totdeauna Ziua Victoriei. Aceasta este o sărbătoare sfîntă pentru fiecare dintre noi. Și sînt absolut convins că pînă la 9 mai anul viitor vom avea un alt Parlament și un alt Guvern, care vor restabili unica sărbătoare de pe data de 9 mai – Ziua Victoriei “, a declarat Igor Dodon.

Citește mai departe

Partidul Șor

Partidul Șor: Liderii partidelor de dreapta își trimit emisarii în Italia pentru a diviza diaspora moldovenească

Publicat

pe

De către

Partidul Șor declară că liderii și patronii partidelor pro-europene de dreapta își trimit emisarii în Italia pentru a diviza diaspora moldovenească. Declarația survine după ce moldoveni din orașele italiene Torino, Padova și Mestre-Venezia au organizat duminică proteste împotriva tentativei de corupere a alegătorilor de peste hotare de către partidul Șor.

„De fapt, principala țintă a atacului a fost concertul organizat cu susținerea noastră pentru concetățenii care locuiesc la Torino. Încercând să pericliteze acțiunea, pe parcursul ultimelor săptămâni provocatorii au difuzat pe rețele de socializare amenințări și dezinformări. Folosindu-se de mijloace de informare în masă pe care le controlează, i-au persecutat pe cunoscuți artiști care evoluează pentru moldoveni pe scenele din orașe italiene”, se arată într-o declarație a formațiunii.

Astfel, partidul Șor a acuzat partidele pro-europene  de manipularea diasporei în scopuri politice și electorale și atragerea voturilor. Formațiunea a spus că va organiza în continuare evenimente care  „vor bucura concetățenii noștri, îi va ajuta pe aceștia, îi va susține și va avea grijă de ei”.

Reamintim că duminică la Torino a avut loc un concert organizat de Partidul Șor, unde au au evoluat interpreții Anastasia Lazariuc și Gheorghe Țopa.  Moldovenii de la Torino au organizat un protest venind cu pancarte pe care scria: „Noi nu cedăm”, „Jos dictatura”, „Mai avem pentru ce lupta”, „Diaspora nu se vinde”.

Citește mai departe

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova

10 obiective ale PSRM în noul Parlament: pensii și salarii majorate și „lupta” cu județele, partidele unioniste și NATO

Publicat

pe

De către

Membrii și simpatizanții Partidul Socialiștilor, care au participat astăzi la un miting în PMAN, au adoptat o rezoluție cu zece obiective, pe care formațiunea se angajează să le implementeze în cadrul noului Parlament al țării.

Astfel, pe lângă promisiunile electorale cu caracter social cum ar fi cea de majorare a salariului până la 600 de euro, iar a pensiei – până la 300 euro, socialiștii promit că nu vor permite lichidarea raioanelor și trecerea la județe, vor interzice partidele unioniste sau că vor închide oficiul NATO la Chișinău.

Președintele Igor Dodon care a participat la manifestația PSRM s-a arătat convins că anul 2019 va fi anul victoriei socialiștilor la parlamentare și că socialiștii știu cum să soluționeze și pas cu pas problemele existente.

Cele 10 obiective ale PSRM:

1.Majorarea salariului mediu până la 600 de euro, iar pensia medie – până la 300 euro. Vom micșora vârsta de pensionare și vom indexa pensiile cel puțin de două ori pe an.

2. Asistență medicală gratuită. Noi vom stopa complet închiderea spitalelor și a policlinicilor!

3. Învățământ de stat gratuit – de la învățământ preșcolar, până la cel superior. Noi vom opri închiderea școlilor și grădinițelor!

4. Nu vom permite lichidarea raioanelor și a primăriilor! Noi nu vom permite trecerea la județe și reforma administrativă în general.

5. Politică externă echilibrată. Noi vom restabili parteneriatul strategic cu Federația Rusă la toate nivelurile și vom obține statutul de membru deplin al Uniunii Economice Euroasiatice. Vom asigura o cooperare reciproc avantajoasă cu Uniunea Europeană

6. Neutralitate. Noi nu vom permite aderarea la NATO și vom realiza închiderea oficiului NATO din Chișinău.

7. Reîntregirea țării. Noi vom soluționa problema transnistreană, împreună cu liderii regiunii Transnistrene și cu implicarea actorilor-garanți internaționali ai formatului.

8. Interzicerea partidelor și mișcărilor unioniste. Noi vom întoarce în școli disciplina ”Istoria Moldovei”.

9. Protejarea valorilor tradiționale. Noi vom apăra Ortodoxia – religia noastră tradițională și vom pune capăt ideologiei anti-familiale în țara noastră!

10. Republică prezidențială, putere a poporului și statul de drept. Președintele ales de popor va forma guvernarea și puterea verticală executivă.

Citește mai departe
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com